KATKEND RAAMATUST Need on 7 lihtsat põhimõtet, kuidas hoida abielu toimivana

Copy
Praktiline käsiraamat "Hästi toimiva abielu 7 põhimõtet".
Praktiline käsiraamat "Hästi toimiva abielu 7 põhimõtet". Foto: Kirjastus

Kuidas hoida abielu toimivana? Abieluprobleemid on laialdaselt levinud, kuid nendele on olemas ka lihtsaid lahendusi. Praktiline käsiraamat «Hästi toimiva abielu 7 põhimõtet» sobib lugemiseks neile, kes soovivad saavutada suhte kõrgeimat potentsiaali, sest raamatu autoriks on teadlase vaimsus ja romantiku hing. 

See praktiline käsiraamat aitab paaridel keskenduda teineteisele ja pöörata tähelepanu väikestele igapäevastele hetkedele, mis kokku liidetuna moodustavadki iga suhte tuuma ja hinge. Raamatusse on kokku kogutud praktilised küsimustikud ja harjutused, käitumisjuhised ja oskused, mis aitavad jõuda harmoonilise pikaajalise paarisuhteni ja seda ka hoida. 

Raamatu autor on John Gottmann, kes on lähenenud abielu uurimisele revolutsiooniliselt. Võiks öelda, et raamat erineb sarnastest suhteteemalistest raamatutest just selle tõttu, et lisaks abielupaaride harjumuste analüüsimisele on Gottman loonud teaduslikule uurimistööle tuginedes meetodi, et muuta just neid käitumismustreid, mis paarisuhteid sagedamini lõhuvad. 

Raamatus seisneb isegi paaridele jahmatavaid strateegiaid, mis on peale raamatu lugemist aidanud paaridel abielul toimida. 

Katkend raamatust 

"Hästi toimiva abielu 7 põhimõtet" raamat
"Hästi toimiva abielu 7 põhimõtet" raamat Foto: Kirjastus

Mõnikord kasutavad paarid abielutüli ajal ise alateadlikult seadmeid tähelepanu mujale juhtimiseks. Näiteks abikaasa, keda vestlus muudab rahutuks või kes on valmis kivistuma, võib kasutada sellist meetodit suhtlemise lõpetamiseks. Kui mingi tundlik abieluküsimus esile kerkib, võib ta toast lahkumise või teema vahetamise asemel lihtsalt suunata tähelepanu nutitelefonile või tahvelarvutile, mis on alati käepärast.

Sellisel juhul annab seade võimaluse eemale pöörduda. Siiski olen ma arvamusel, et tavaliselt pole kõrgtehnoloogia eksitav mõju ja sellest tulenev tähelepanu hajumine tahtlik ega põhjustatud mõnest abieluprobleemist. Me lihtsalt ei taju, kuivõrd tõhusalt võivad need seadmed meie harjumusi kujundada.

Kõige paremini lahendab selle kasvava probleemi see, kui mõlemad partnerid selgelt teadvustavad, kas selline olukord on nende suhtes probleemiks, ning panevad paika käitumisreeglid, mis kehtivad mõlema kohta.

«Gottmanil on selle teemaga tegelemiseks parim kvalifikatsioon: teadlase vaimsus ja romantiku hing,» sõnab Newsweek ning rõhutab sellega, et raamat on täiuslik juhend kõigile, kes soovivad, et nende suhe saavutaks kõrgeima potentsiaali. 

Tagasi üles