Epp Petrone: kriis on see, kui sa pead õppima end majandama vähemaga, kui harjunud oled

Copy
Epp Petrone
Epp Petrone Foto: Kristjan Teedema

«Meie maaelu» võib lugeda mitme nurga alt, üks võimalus on seda nimetada kriisis hakkamasaamise raamatuks.

Kriis on see, kui sa pead kolima kodust ära. Kriis on see, kui su sissetulekud muutuvad. Kriis on see, kui sa pead õppima end majandama vähemaga, kui harjunud oled. Kriis on see, kui su tervis alt veab. Need on teemad, millest me siin lehekülgedel kõneleme kirjavahetuse vormis, üks ühes, teine teises Võrumaa nurgas, kaks maanaist.

Epp Petrone, «Meie maaelu. Jääme ellu!».
Epp Petrone, «Meie maaelu. Jääme ellu!». Foto: Petrone Print

Minule tundub raamatu lõpplahendus helge. Otsisime mõnda aega raamatule alapealkirja ja siis tuli see «Jääme ellu!». See elustiil jääb ellu, see on kõige eluvõimelisem: elu maal, koos linnu, looma ja rohuga, kõiki märgates ja kõigega arvestades.

Mul on heameel, et tänu sellele raamatule võtsin ma aega ja panin kirja olukordi enda ümber, näiteks mismoodi kuldnokk pesamaterjali kokku kandis või kuidas kanad haudumisega hädas olid. Need on igapäevased hetked, mis võivad ununeda, aga tänu raamatule jäävad nemadki ellu.

Raamatust saab päris palju nippe, memmetarkusi, tagantjäreletarkusi, aga saab ka omalaadse arenguloo, õigemini kaks lugu. Ei mina ega Väike Myy ole enam päris need, kes me olime raamatu alguses, sest kriisid vermivad.

Loodan, et see raamat mõjutab ka Sind, armas lugeja!

Tagasi üles