LISA SÄRTSU! Siin on mõned väärtuslikud raamatud oma armuelu värskendamiseks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Öeldakse, et iga romaan, luuletus, maal või laul, mis on kunagi loodud, on mingil moel seotud armastusega. Armastus on keskne teema nii kunstis kui ka meie elus. Siin on lühike nimekiri mõnest raamatust, mis pakuvad väga väärtuslikke teadmisi oma elu parandamiseks, sest need aitavad meil paremini mõista, kust armastus pärineb, kuidas see toimib ja mida see inimese jaoks tähendab.

«Miks me armastame?» Helen Fisher

Foto: Apollo raamatupoe kodulehekülg

Raamatukriitikud nimetavad seda imelist raamatut «murranguliseks uurimuseks meie kõige keerulisematest ja salapärasematest tunnetest». Raamatus esitatakse uuringu tulemused, mille käigus Helen Fisher skaneeris äsja hullult armunud inimeste aju ja tõestas, et meie aju ürgsed piirkonnad n-ö süttivad, kui me armastustunnet kogeme. Ta selgitab, mis meid läbib, kui me armume, miks me valime konkreetse inimese ja kuidas romantiline armastus mõjutab meie sugutungi ja kiindumustunnet partneri vastu.

«Teekond soovitud armastuseni» Harville Hendrix

Foto: Apollo raamatupoe kodulehekülg

Selles teoses tutvustatakse lähemalt seda, et mineviku kogemused, eriti lapsepõlve kogemused, mõjutavad tugevalt meie käitumist romantilistes suhetes. Hendrixi teedrajavad tehnikad võimaldavad paaridel uurida oma varjatud soove ja rahuldamata vajadusi, luues tugevamaid sidemeid. Imago suhete teraapia (Imago Relationship Therapy) võimaldab partneritel mõista teineteist sügavamal psühholoogilisel tasandil, soodustades empaatiat ja sisemist tervenemist. See raamat on aardelaekaks neile, kes soovivad muuta takerduvat partnerlust õitsvaks ja kirglikuks kooskulgemiseks. Selle aja jooksul järeleproovitud nõuanded ja praktilised harjutused teevad sellest jätkuvalt asendamatu abivahendi paaridele terves maailmas.

«Hoia mind. Seitse vestlust elukestvaks armastuseks» dr Sue Johnson

Foto: Apollo raamatupoe kodulehekülg

Miks räägivad oma suhtega puntras olevad partnerid sellest kui elu ja surma küsimusest? Miks ei taha nad mõistuspäraselt tülitseda ega suuda oma emotsioone valitseda? Kas armastuses polegi võimalik läbi rääkida?

Selles raamatus tutvustab dr Sue Johnson esimest korda emotsionaalse fookuse teraapia (EFT), mida New York Times ja ajakiri Time kirjeldasid kui kõige suurema edukusega paariteraapiat. See teos on kergesti loetav ja arusaadav nii professionaalidele kui ka inimestele, kes on huvitatud oma suhte parandamisest.

Allikad: Allwomenstalk ja Apollo raamatupood

Tagasi üles