Avasta kuu parimad kriminaalromaanid!

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

August toob krimikirjanduse austajatele kaasa mitmeid põnevaid uusi teoseid. Kate Atkinsoni kauaoodatud Jackson Brodie romaan, Mick Herroni taas välja antud debüüt ja Janice Halletti uuenduslik uus raamat on tõelised maiuspalad.

Jackson Brodie tagasitulek 

Pärast viieaastast pausi naaseb Kate Atkinsoni auhinnatud detektiiv Jackson Brodie filmis «Death at the Sign of the Rook» tagasi. Nüüdseks üle kuuekümneaastane Brodie palkab eakad õed-vennad, et leida nende ema seinalt kadunud maal. Selle uurimine paljastab seose lähedalasuva uhke kodu Turneri maali vargusega. Osapoolte vastumeelne partnerlus toimub Agatha Christie stiilis taustaga, milles figureerib uhke kodu täis intrigeerivaid tegelasi ja vabaduses olev kirvemõrvar. Kuigi see romaan on eraldiseisvana nauditav, rikastab raamatu lugemist ka sarja vaatamine. Atkinsoni huumorioskus ja keerukas süžee loovad meeldiva lugemise.

Mick Herroni uuesti välja antud debüütromaan lööb laineid 

Mick Herroni debüütromaan «Down Cemetery Road» on Jacksoni fännide jaoks vägagi teretulnud. See romaan, mida kohandab Apple TV, tutvustab Oxfordis asuvat eradetektiivi Zoë Boehmi. Ent tähelepanu keskpunkti langeb rohkem tema elukaaslane Joe, kes satub salapärasesse plahvatusse, mis tapab kaks täiskasvanut. Kui Oxfordi koduperenaine Sarah hakkab plahvatuse tagajärjel kadunud tütre leidmist pidama kinnisideeks, paljastab Joe valitsuse vandenõud ja Sarah isiksuse varjatud tahud. Herroni teravad tegelaskujud ja keeruline süžee muudavad selle kordusväljaande maiuspalaks isegi neile, kes sarja uuesti vaatavad.

Janice Halletti «Ingenious New Mystery» («Geniaalne uus mõistatus»)

Janice Halletti eksamineerija lahendab kuningliku Hastingsi ülikooli kunstikursusel ühe uuendusliku mõistatuse. Läbi õpilaste kursusetööde, esseede, e-kirjade ja sõnumite selgitab väliseksamineerija välja võimaliku mürva. Intriigi lisavad juurde eklektiline õpilaste seltskond, sealhulgas ambitsioonikas Jem ja Cameron. Kuigi Hallett särab leidlikkuse ja karakteritega, võib keeruline süžee mõne lugeja jaoks tunduda liiga segane. 

Susie Denti krimikirjanduse debüüt 

Susie Dent on Suurbritannias paljude lemmikleksikograaf, kes seikleb krimikirjanduses filmiga «Guilty By Definition». Romaan räägib toimetajast Marthast, kes naaseb Oxfordi pärast oma õe Charlie salapärast kadumist. Tema töökohal olev salapärane kiri vihjab millegi varjamisele, mille ümber hakkab loo fookus ka tiirlema. 

Denti kirjeldab kirg etümoloogia vastu, mille narratiivi on põimitud keeleajalugu. Keerulistele sõnadele keskendumine võib aga krimiloo lugemist aeglustada. Sellele vaatamata on Denti debüüt saanud populaarseks tänu tema sügava keelearmastusele, mis eristab tema teost teistest krimižanritest. 

Tagasi üles