Märjamaal vahetati omavahel 2500 raamatut

Copy
Kampaania «Anna raamatule uus elu» Märjamaal.
Kampaania «Anna raamatule uus elu» Märjamaal. Foto: Eesti Hoiuraamatukogu

26. juulist kuni 2. augustini toimus Märjamaa Valla Raamatukogus Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu raamatute kogumise ja teabeüritus «Anna raamatule uus elu», mis tõi kohale nii neid, kes tahtsid vanu raamatuid ära anda kui ka neid, kel oli huvi kodust raamaturiiulit täita.

«Märjamaalased reageerisid üleskutsele aktiivselt ja kohe kampaanianädala esimestel päevadel täitusid kogumiskastid kodudest ja raamatukogult endalt ära antud trükistega. Kampaanianädala jooksul läks kogumiskastidest uuele ringile umbkaudu 2 500 raamatut,» meenutas Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu vahetusteenuse juht Kadi Sarapuu.

Kampaania «Anna raamatule uus elu» Märjamaal.
Kampaania «Anna raamatule uus elu» Märjamaal. Foto: Eesti Hoiuraamatukogu

Kogumisaktsiooni viimasel päeval, 2. augustil oli hoiuraamatukogu meeskonnal hea võimalus selgitada raamatusõpradele vahetusteenuse võimalusi ja jäätmekäitluse reegleid.

Raamatusõpradele tuletati meelde, et «suures raamatuarmastuses» ei jäetaks väärkirjandust aastateks niiskesse keskkonda. Armastus ja hoolivus raamatu vastu ei ole see, kui neid kümme aastat kastis pööningul või kuuris hoiame, vaid see, kui neile uut võimalust otsime ja pakume.

Hoiuraamatukogu sai kogumisaktsioonilt kaasa tuua 5 311 raamatut, millest 263 võõrkeelset ja lisaks 38 aastakäiku eestikeelseid ajakirju.

26. augustist ootab hoiuraamatukogu üleliigseid raamatuid Lääne Maakonna Keskraamatukogus Haapsalus.

Tagasi üles