Arvamusfestivalil toimub esmakordselt lugemismaraton

Copy
Paide arvamusfestival 2019. aastal.
Paide arvamusfestival 2019. aastal. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 10. augustil kell 11-14 toimub Arvamusfestivali kultuuriprogrammi raames Kirna mõisas esmakordselt lugemismaraton, mis annab osalejatele võimaluse ennast festivalimelust välja lülitada ning kolme tunni jooksul kvaliteetkirjandust nautida.

«Tänapäeva kiire elutempo sunnib meid aina enam ekraanide taha ja tihtipeale on meil keeruline ennast hektilisest maailmast eraldada ja hetke iseendale võtta,» sõnas Alku Sirén, lugemismaratoni üks ellukutsujatest. «Lugemismaratoni eesmärk on edendada sügavamat sidet kirjandusega, soodustada paremat enesejuhtimist läbi kirjanduse ning pakkuda võimalust digipaastuks,» lisas ta.

Lugemismaraton on osa üleilmsest «Reading, Writing and the Moomins» algatusest, mis on oma olemuselt kirjaoskuse kampaania. Inspireeritud Tove Janssoni loodud armastatud muumitegelastest ja -lugudest, edendab see lugemis- ja kirjutamisrõõmu, tehes koostööd heategevusorganisatsioonide, kirjastuste ja raamatukogudega kogu maailmas.

«Soomes toimus lugemismaraton meie Arvamusfestivali, SuomiArena raames ja võeti seal osalejate poolt väga hästi vastu. Loodame, et ka Eestis kinnistab antud traditsioon kanda ja osalejad saavad muu melu kõrvalt võtta aega ka kirjanduse nautimiseks,» ütles Sirén.

Kohapeal on võimalik lugeda enda kaasa võetud raamatut või valida erinevate kategooriate kirjandusteoste vahel, mis on pärit Järvamaa Keskraamatukogust. Huvilisi transpordib Paide keskväljakult tasuta buss, mis väljub 10.30 ja toob ka osalejad pärast lugemismaratoni festivalialale tagasi. Kohtade arv on piiratud ja registreerida saab ennast siin.

Tagasi üles