LUGEMISSOOVITUS Kõike head ka elus ei saa, aga selle raamatu saime

Copy
Miami. Pilt on illustreeriv.
Miami. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Olen elus kümneid raamatuid toimetanud ja nende hulgast eristub Kerli Kirch Schneideri «Minu Florida» selle poolest, et millegipärast ootasin ma eriliselt suure kannatamatusega uusi peatükke. «Millal uue saadad?»

Need Floridamaalt saabuvad humoorikad tükid seostusid mulle mõnuga. Jah, ma tean, raamatu esimeses pooles on eetilisi küsitavusi autori ja tema kahe sõbranna käitumise osas… Pidevalt toimus piiril kõndimine hea-halva maitse vahel, näkku karjusid küsitavused erinevate mees-heategijate ärakasutamises. Aga ikkagi oli mõnus, sest see oli kõik naljakas, enseirooniline, kergelt napsune noorusaeg, Kõige paremini võtab selle kokku sketš politseinikega, kes kuldse kolmiku öösel napsusena kinni peatavad… Seda peab lugema.

Kerli Kirch Schneider, «Minu Florida».
Kerli Kirch Schneider, «Minu Florida». Foto: Raamat

Aga noorus saab läbi, nii see elu käib.

Raamatu teist poolt enam nii lõbus toimetada polnud, eetilised küsimused kadusid, autor sai suureks, läks mehele ja muutus lausa akadeemikuks. Juutide osas veel sai keelt teritada… pärast pikaajalist deitimist tuli nimelt välja, et Kerli kallim on juut («Kuidas sa siis varem ei teadnud!») ja ta asus abielluma tõelisesse juudi perekonda.

Soovitan vaadata ka Facebook-salvestusena raamatu esitlust, mis on sõna otseses mõttes püstijalakomöödia. Natuke kahju, et kuldne kolmik tookord oma humoristikarjääri alguses Eestist lahkus, nad ilmselt oleks tõesti kuulsateks komödiantideks saanud. Aga noh, ega kõike head ka ei saa. See-eest saime «Minu Florida».

Tagasi üles