Saatejuht Keili Sükijainen soovitab 5 kõige põnevamat raamatut, mis ta sel aastal lugenud on

Copy
Saatejuht Keili Sükijainen
Saatejuht Keili Sükijainen Foto: Konstantin Sednev

Telenägu Keili Sükijainen avaldas Instagramis video, milles tutvustab oma selle aasta parimaid lugemiselamusi.

James Clear, «Aatomharjumused».
James Clear, «Aatomharjumused». Foto: Raamat

Keili näitab videos kobedat raamatuvirna ja selgitab viie parima teose puhul lähemalt, miks neid lugeda tasub. 

James Clear «Aatomharjumused»

Raamat räägib Keili sõnul sellest, kuidas halbadest harjumustest lahti saada ja paremaid tekitada. «Mulle meeldis, et see ei ole selline klassikaline eneseabiraamat, mida loed ühe korra ja siis unustad ära kõik, mis räägiti. See pigem ongi praktiline juhend, kuidas mingeid harjumusi paremini enda ellu tuua, ja ma pean ütlema, et mind see täiega aitas,» sõnab ta ja soovitab raamat kätte võtta kas jaanuaris või septembris, kui on tahtmine uue hooaja alguses elus restart teha.

Alex Michaelides «Silent Patient» (eesti keeles «Vaikiv patsient»

Colleen Hoover, «Ei iial enam».
Colleen Hoover, «Ei iial enam». Foto: Raamat

Psühholoogilist põnevikku «Vaikiv patsient» peab Keili enda selle aasta lemmikraamatuks. «Lugu algab sellest, et üks naine laseb enda mehe maha ja pärast seda ta ei räägi enam ühtegi sõna,» kirjeldab Keili, kuidas kaasahaarav lugu alguse saab.

Sherry Argov «Why Men Love Bitches» (eesti keeles «Tahan olla isepäine naine»)

Seda raamatut on Keili sõnul paljud naised üle maailma kiitnud ja lugema hakates oli ta väga elevil. «Ta räägib põhimõtteliselt sellest, kuidas mitte olla oma mehele tallaalune,» selgitab Keili ja märgib, et väga palju uut infot ta teosest ei leidnudki. «See kindlasti ei õpeta sulle, kuidas olla mõrd, vaid pigem seda, kuidas enda eest seista. Ma soovitaks seda eelkõige naistele, kes praegu just aktiivselt käivad kohtingutel ja otsivad endale kaaslast. Mitte nii väga nendele, kes juba on suhtes.»

Stanley Tucci, «Maitsed minu elus».
Stanley Tucci, «Maitsed minu elus». Foto: Raamat

Colleen Hoover «Ei iial enam»

Keili tõdeb, et oli Hooveri menukit lugema hakates üsna skeptiline, kuid lõpuks luges selle vaid ühe päevaga läbi. «Mulle väga meeldib, kuidas see raamat lõppeb,» kiidab ta. «Hästi kirjutatud, hea eestikeelne tõlge ka, julgen soovitada selliseks kergeks meelelahutuseks.»

Stanley Tucci «Maitsed minu elus»

Soojalt soovitab veel Keili Stanley Tucci raamatut «Maitsed minu elus» kõigile eestlastele, kel see veel lugemata on. «Väike hoiatus teile,» lisab Keili. «See raamat ajab kõhu täiega tühjaks. Iga kord kui ma õhtuti seda raamatut voodis lugesin, läksin lõpuks koriseva kõhuga magama. Te olete hoiatatud!»

Tagasi üles