Imbi Pajult ilmus esimene lasteraamat «Kadrioru aednik»

Copy
Imbi Paju raamatuga «Kadrioru aednik».
Imbi Paju raamatuga «Kadrioru aednik». Foto: Evelin Kruus

Kirjanik ja dokumentalist Imbi Paju on avaldanud oma esimese lasteraamatu. «Minu uus raamat «Kadrioru aednik» on kogupere ajalooraamat, mis kutsub nii väikeseid kui suuri lugejaid avastama Eesti ajaloo lugu,» tutvustab autor.

«Läbi väikese Käbi avaneb lugejale põnev ja hariv rännak, mis viib läbi Eesti aedade, kodu kaunistamise sümbolite ja antiikfilosoofia, millele toetus ka Eesti riigi loomine. Usun, et see lugu on sama võimas kui laulupidu meie rahvuslikus eneseteadvuses – see on meie ühine pärand,» kirjeldab raamatut autor Imbi Paju.

Raamatule on teinud kaunid illustratsioonid Liina Maadla, kes on loonud rikkalikud ja kujutlusvõimelised pildid, mis toetavad Paju kirjutatud sõnumit.

Imbi Paju, «Kadrioru aednik».
Imbi Paju, «Kadrioru aednik». Foto: Raamat

«Kadrioru aednik» näitab, kuidas laps kasvab loodusega üheks, sirgub koos taimede, puude, mesilaste, lepatriinude, lindude ning köögi- ja puuviljadega. Loo kaudu mõistame koos Käbiga, et oleme osa loodusest ja meie ülesanne on seda kaitsta ja hoida, ammutades sellest elujõudu, loovust ja ettevõtlikkust. Käbi lugu rõhutab ka põlvkondadevaheliste sidemete tähtsust ja seda, kuidas lood ja tarkused kanduvad edasi järeltulevatele põlvkondadele.

Raamatu illustraator Liina Maadla sõnab, et kui Imbi tegi talle ettepaneku uut raamatut illustreerida, oli ta väga elevil. «Raamatu idee oli suurepärane, kuid väljakutsuv. Kogu tööprotsess oli põnev ja õpetlik, mille eest olen väga tänulik,» märgib ta.

Imbi Paju on tuntud oma teostega, mis käsitlevad eestlaste ajaloolist kogemust okupatsiooni ajal, ning oma essee- ja dokumentaalteostega. «Kadrioru aednik» on tema esimene lasteraamat, kuid see peegeldab sama sügavat sõnumit ja kutsub nii lapsi kui ka täiskasvanuid mõtlema ja avastama rohelist maailma. Imbi Pajult ilmus selle aasta juulis ka koos Mart Laariga ja Eerik Niiles Krossiga esseeraamat «Ükski inimene ei ole saar». Rahvusvahelise läbimurde on ta saavutanud raamatuga «Tõrjutud mälestused».

«Kadrioru aednik» on kindlasti teos, mida lugeda ja mõtestada kogu perega. Raamatu on kirjastanud Postimehe Kirjastus.

Tagasi üles