10 põhjust, miks tegeleda enesearenguga

Copy
Maria Baydari raamatu esitlus.
Maria Baydari raamatu esitlus. Foto: Marleen Jürgens

Maria Baydar on koolitaja, motivatsioonikõneleja, raamatu «Enesekasutusjuhend» autor ja enesearengu õpetaja. Ta on öelnud, et tema suurim kirg on näha ja kogeda, kuidas inimesed avastavad enda tõelise potentsiaali ja õpivad seda rakendama oma elu parimaks õnnelikuks loomiseks. Maria usub, et igaühes meist peitub unikaalne vägi ja potentsiaal, mida tuleb avastada ja rakendada ja hea viis selleks on pidev eneseareng.

10 põhjust, miks tegeleda enesearenguga:

  1. Enda tõelise potentsiaali avastamine. Maria usub, et igaühes meist peitub unikaalne vägi ja potentsiaal, mida tuleb avastada ja rakendada. Eneseareng aitab jõuda oma sisemise tõeni ja avada suurimat potentsiaali.

  2. Emotsionaalse tasakaalu saavutamine. Maria rõhutab enesearmastuse ja emotsioonide juhtimise olulisust. Eneseareng aitab saavutada sisemist rahu ja tasakaalu, mis on oluline õnnelikuks ja rahuldust pakkuvaks eluks.

  3. Suhete parandamine. Läbi enesearengu õpime paremini mõistma ja juhtima oma suhteid. Maria käsitleb raamatus «Enesekasutusjuhend» ka suhete tervendamist ja tervikliku sideme loomist nii iseenda kui ka teistega, mis on harmooniliste suhete alus​.

  4. Ärevuse ja stressi vähenemine. Enesearengu käigus õpime teadvustama ja maandama ärevuse põhjuseid. Maria jagab raamatus praktikaid, mis aitavad stressiga toime tulla ja luua turvatunnet iseendas​.

  5. Harjumuste muutmine. Harjumuste jõu teadvustamine ja nende ümberprogrammeerimine on Baydari sõnul võtmetähtsusega. Eneseareng aitab meil luua positiivseid harjumusi, mis toetavad meie isiklikku kasvu ja heaolu​.

  6. Ego teadlikkus ja juhtimine. Maria käsitleb raamatus ka ego rolli ja selle mõju meie elule. Eneseareng aitab meil mõista ego mõju ja õppida seda juhtima viisil, mis toetab meie kasvu ja arengut, mitte ei takista seda​.

  7. Mineviku traumade tervendamine. Eneseareng võimaldab meil tervendada mineviku haavu ja traumasid. Raamatus «Enesekasutusjuhend» leiab meetodeid, kuidas tulla toime lapsepõlvetraumade ja teiste emotsionaalsete valudega, et liikuda edasi terviklikuma ja õnnelikuma eluni.

  8. Sisemise ja välimise maailma juhtimine. Maria rõhutab eneseanalüüsi tähtsust sisemise selguse ja teadliku muutuse loomiseks. Eneseareng aitab meil juhtida oma sise- ja välismaailma ja hoida neid tasakaalus.

  9. Teadlik loomine. Eneseareng annab meile vahendid ja teadmised, kuidas teadlikult luua oma elu. Maria jagab raamatus praktilisi tehnikaid ja praktikaid, mis aitavad lugejal luua elu, mida ta tõeliselt soovib ja mis toob rahulolu ja õnne​.

  10. Isikliku väe ja elukire avastamine. Maria usub, et eneseareng aitab inimesel avastada isiklikku väge ja elukirge. Eneseareng on teekond, mis viib inimese sisemaailma, aidates leida ja rakendada oma tõelist potentsiaali ja elada paremat elu.

Märksõnad

Tagasi üles