Esitlusele tuleb «natuke punk» Tartu-raamat, mis on sündinud laojääkidest

Copy
Lauri Räpp.
Lauri Räpp. Foto: Keijo Kohv / Apollo

Tasku keskuse Rahva Raamatus esitletakse neljapäeval kell 18 Tartu linnamuuseumi raamatut «Meie Tartu». Esitlusel räägivad raamatust autorid Lauri Räpp ja Robert Varik, vestlust juhib Merca. Raamatust loevad katkendeid Heleri All ja Ants Johanson, muusikat teeb InBoil.

Raamat «Meie Tartu» sündis koos samanimelise Tartu linnamuuseumi näitusega ning jutustab pildis ja sõnas iga linnaosa omanäolise loo. See on igas mõttes nagu lapitekk, mitmepalgeline ja -kihiline. Raamat on sündinud laojääkidest - alates ümbrispaberist ja paksudest kaantest kuni sisuni.

Lauri Räpp ja Robert Varik, «Meie Tartu».
Lauri Räpp ja Robert Varik, «Meie Tartu». Foto: Raamat

«Tartust on raamatuid tehtud päris palju, aga see «Meie Tartu» ei sarnane ühegagi neist. Natuke punk, nagu ka linnamuuseumi uus näitus, täis üllatusi ja võimalusi oma mõtete koondamiseks ja kirjapanekuks,» ütles Tartu linnamuuseumi direktor Risto Lehiste. «Raamat on mitmekihiline, kaleidoskoopiline nagu Tartu linn. Ja esitluselt ostetud raamatuga tuleb tükk Tartut kaasa,» lisas Lehiste.

«See on üks väga eriline raamat. Ma ei tea, et Tartust oleks kirjutatud raamatut, kus saavad sõna kõik linnaosad läbi oma elanike. Linnamuuseumi supertiim kogus kokku linnaosade lood ja minu ülesanne oli need lood üheks tervikuks kirja panna. Neis lugudes on nii äratundmist kui avastamisrõõmu. Ja raamat ise on tõesti sidus tervik, kus kõik on kõigega seotud,» lausus Lauri Räpp.

Tagasi üles