Eesti keeles ilmus Christina Wahldéni ajalooline krimiromaan «Komblusbüroo»

Copy
Foto: Sergii Kozii/Shutterstock

Varrakult on ilmunud Christina Wahldéni ajalooline krimiromaan «Komblusbüroo», millega saab alguse politseiõdedest rääkiv põnevussari. Raamatu tõlkis Ruth Laidemets.

Christina Wahldén, «Komblusbüroo».
Christina Wahldén, «Komblusbüroo». Foto: Raamat

Gotland, 1944. aasta juuni. Politseiõed Svea ja Rut on saadetud suvisesse Ljugarni salajast ülesannet täitma. Sõjaväe kohalolu alevikus on märgatav ning rahuliku pealispinna all toimuvad valgustkartvad tegevused, mis kujutavad endast ohtu nii tillukesele kuurordile kui ka kogu riigi julgeolekule. Kui noored tüdrukud hakkavad kaduma ja randa ilmuvad surnukehad, muutub lihtsa jälitustegevusena alguse saanud ülesanne suuremaks ja süngemaks. Lootusetuna näivas olukorras ristuvad peategelaste teed krahvinna Lussan Kaggi ja tema ümber kogunenud daamidega, kes kuuluvad vastupanuliikumisse.

Christina Wahldéni on inspireerinud Gotlandi hämar ajalugu ning ta põimib sellega stiilipuhtalt kokku põneva, meeleoluka ja sooja jutustuse. «Komblusbüroo» on esimene osa politseiõdedest rääkivas põnevussarjas, mille tegevus leiab aset 1940ndate Rootsis.

Christina Wahldén (snd 1965) on kirjanik ja ajakirjanik. Svenska Dagbladetis krimireporterina töötatud aastate jooksul kajastas ta enamasti naiste- ja tüdrukutevastast vägivalda. Ta on kirjutanud raamatuid nii täiskasvanutele kui lastele. Svenska Deckarakademin (Rootsi Krimiakadeemia) esitas tema romaani «Ärge nimetage surnuid» («Nämn inte de döda») 2020. aasta Rootsi parima krimiromaani kandidaadiks.

Tagasi üles