Urmas Nemvaltsi uus karikatuurikogumik näitab Eesti lähiajalugu läbi nalja ja naeru

Copy
Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts.
Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts. Foto: Sille Annuk

17. septembril kell 17.30 toimub Solarise Apollos Urmas Nemvaltsi raamatu «Eesti rahva mured ja rõõmud 2015-2024» esitlus. Sisult ja vormilt värvikas kokkuvõte Eesti rahvast kümne aasta jooksul ahhetama pannud sündmustest on Postimehe karikaturisti Urmas Nemvaltsi kolmas omataoline karikatuurikogumik.

Urmas Nemvalts, «Eesti rahva mured ja rõõmud 2015-2024».
Urmas Nemvalts, «Eesti rahva mured ja rõõmud 2015-2024». Foto: Raamat

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts on septembri keskel 30 aastat järjest ametis olnud ja iga päev lehte karikatuuri joonistanud. Postimees oli omal ajal esimene ajaleht, kes oma ridadesse karikaturisti palkas. Urmase tööjuubeli puhul annab Postimehe kirjastus välja tema kolmanda karikatuurikogumiku: kaks eelmist raamatut võtsid kumbki kokku oma kümnendi ja nüüd ilmub kolmanda kümnendi valitud palade kogumik. Raamatud on kujunduselt sarnased ja moodustavad ühe terviku.

Raamatu pealkiri on seekord veidi teine kui varasematel: kui eelmiste raamatute pealkiri oli «Eesti rahva kannatused», siis nüüd on elu juba natuke rõõmsam, sest Urmas pani uue raamatu nimeks «Eesti rahva mured ja rõõmud 2015-2024. Lähiajalugu Postimehe karikatuurides».

Tagasi üles