Bacigalupi noorteromaanide finaal keskendub geneetiliselt muundatud inimkoletisele

Copy
Paolo Bacigalupi.
Paolo Bacigalupi. Foto: Kirjastus Fantaasia

Kirjastuse Fantaasia noorteulme sarjas Orpheuse Kuldraamat on ilmunud auhinnatud ameerika ulmekirjaniku Paolo Bacigalupi noorteromaanide triloogia kolmas osa «Sõjarelv».

Paolo Bacigalupi, «Sõjarelv».
Paolo Bacigalupi, «Sõjarelv». Foto: Raamat

Sarja, mille eelmised raamatud olid «Laevalammutaja» ja «Uppunud Linnad», tegevus toimub kliimakatastroofist räsitud tulevikus, kus meile tuntud rannikupiirkonnad on üle ujutatud ning neil randadel elanud inimesed on pidanud kohastuma hoopis uut tüüpi karmima ja julmema elukeskkonnaga. Eelmisest kahest osast tuntud geneetiliselt muundatud inimkoletis Relv on tõusnud lapssõdurite armee etteotsa, kuid tema peamiseks vastaseks kujuneb rivaalitsevate sõjapealike asemel hoopis tema enda loonud suurkorporatsioon. Kohtume ka «Laevalammutajast» tuttavate Naileri ja Nita ja «Uppunud Linnadest» pärit Mahliaga, kelle teed uuesti Relva omadega ristuvad.

Paolo Bacigalupi on võitnud Hugo, Nebula, Locuse, John W. Campbelli, Theodore Sturgeoni, Maailma Fantaasiaauhinna ja mitmeid teisi preemiaid üle maailma, nende seas ka kolm Eesti ulmeauhinda Stalker.

Orpheuse Kuldraamatu sarja koostaja on Raul Sulbi. Teose tõlkis Triin Loide ning kaaanepildi joonistas Liis Roden.

Tagasi üles