Haapsalus käis vilgas raamatuvahetus

Copy
Haapsalus käis vilgas raamatuvahetus.
Haapsalus käis vilgas raamatuvahetus. Foto: Kai Lugus

6. septembril toimunud Eesti Rahvusraamatukogu ja Lääne Maakonna Keskraamatukoguga läbi viidud «Anna raamatule uus elu» teabe- ja kogumispäeval viidi koju ligikaudu 5000 teost.

«Haapsalu Kultuurikeskuse esisele platsile olid Haapsalu kolleegid kõik kogumisnädala jooksul kokku toodud trükised süsteemselt kastidesse ja laudadele välja pannud. Hoiuraamatukogu telgis olid lisaks uuemad raamatud, mis kirjastustelt ja autoritelt üle antud. Samaaegse Vintage Weekendi puhul jagasime ka pruunis kohvris VHS kassette ja vanu postkaarte meie vahetuskogust,» kõneles Eesti Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu juhataja Kai Lugus ja lisas, et kogu plats oli pakutava tasuta kirjandusega kaetud.

Raamatute toojaid oli laupäeval mõni üksik, aga valijaid ja äraviijaid sadu. Ürituse lõpuks oli uue omanikuta platsile alles jäänud 4 487 raamatut, millest 295 võõrkeeltes ning lisaks 64 aastakomplekti eestikeelseid ajakirju. Vähemalt sama palju raamatuid leidis sel päikeselisel laupäeval uue kodu ja uue lugeja.

«Kohapealne huvi oli uskumatult suur, nii palju lappajaid ja huvilisi pole mina näinud,» kõneles hoiuraamatukogu ekspert Kalju Tammaru.

Vahetuskogust viidi Läänemaale kaasa vajaminevaid trükiseid Haapsalu raamatukogule, Asuküla Raamatukogule ja lisaks Raudtee- ja Sidemuuseumile. Kauaaegne koostööpartner SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid andis hoiuraamatukogule põhjaliku ülevaate Raudtee- ja Sidemuuseumi, Ants Laikmaa Majamuuseumi ja Iloni Imedemaa näitustest, kus vahetuskogust saadud trükiseid ja vahetusteenuse igapäevase töö tulemust näha oli.

Hoiuraamatukogu on tänulik Haapsalu raamatukogule toetuse ja külalislahkuse eest võõrustamisel.

Tagasi üles