Imbi Paju kogupere ajalooraamat saab uue trüki

Copy
Imbi Paju.
Imbi Paju. Foto: Evelin Kruus

Augusti alguses ilmunud Imbi Paju roheline ajalooraamat «Kadrioru aednik», mis on mõeldud nii lastele kui täiskasvanutele koos lugemiseks ja mõtisklemiseks, on osutunud väga populaarseks, tänu millele on Postimehe kirjastus tellinud teosest juba ka uue trüki. Raamat kutsub avastama Eesti rikkalikku rohelise pärandi ajalugu, mis on jätkuvalt oluline ka tänapäeval.

Imbi Paju on rõhutanud oma missiooni pakkuda eestlastele viisi, kuidas avastada oma rohelist ajalugu nii, et see oleks kättesaadav igas vanuses lugejatele. Autor loodab, et raamat paneb erinevad põlvkonnad üksteisele ette lugema, arutlema ja süvenema Eestile omastesse looduse ja kultuuri teemadesse. Paju muretseb, et noori on hakanud vaevama kliimaärevus, kuid tema arvates võiks selle asemel õppida loodust ja kultuuri paremini tundma. «Me kõik oleme osa suurest Ilmapuust,» ütleb ta, rõhudes looduse ja kultuuriloo sügavale seosele. Raamat tutvustab ka lapsele mõistetavas keeles selliseid filosoofe nagu Platon ja Aristoteles, kes annavad sügavama mõistmise aiandusfilosoofiast, millele Eesti riik on rajatud.

Raamatu kaunid illustratsioonid on loonud Liina Maadla, kelle tööd aitavad lugejal veelgi paremini looduse ilu ja sümboleid mõista.

Raamatu esitlus toimub 14. septembril Kadriorus Kirjandustänava festivalil Kirjastuste Liidu telgis kell 13. Lisaks toimub 15. septembril koostöös Postimehe ja Botaanikaaia perepäevaga veel üks esitlus Botaanikaaias kell 11, kus raamatu fännid saavad nautida päeva looduse keskel.

Märksõnad

Tagasi üles