Ilmunud on Katrin Ruusi novellikogu «Prügimaja Dionysos»

Copy
Katrin Ruus
Katrin Ruus Foto: Erakogu

Kirjastuselt Puänt on ilmunud Katrin Ruusi debüütkogu «Prügimaja Dionysos».

Katrin Ruus, «Prügimaja Dionysos».
Katrin Ruus, «Prügimaja Dionysos». Foto: Raamat

Ruusi novellides kohtutakse abielust väsinud paaridega, mitmete (sh elu)kunstnikega, ehk üldjuhul natuke mökude meeste ja tarmuka(ma)te naistega. Tegelased lähevad lahku ja tulevad kokku, põgenevad saatuse eest, kogevad ootamatuid orgastilisi elamusi, ehitavad sauna, lürbivad latte’t, notivad rotte ja matavad isa. Saab nalja, aga mitte ainult, ning teekonna lõpus ootab väljateenitud puhkus ja big chill.

Katrin Ruus on kirjanik, stsenarist ja filmirežissöör. 2023. aastal pälvis ta oma novelliga «Teraslind» Friedebert Tuglase novelliauhinna. Võidunovelli leiab ka värskest kogumikust.

Raamatu esitlused toimuvad Tallinnas 14. septembril kell 14 Kirjandustänava festivalil ja Tartus 21. oktoobril kell 19 kultuuriklubis Promenaadiviis.

Katkend novellist «Jaan Krossi kirjutamata lugu»:

Tärgeldatud linade lõhn. Isegi maitse. Hotellis. Kuidas nad seda oskavad, et alati on linad nii valged, puhtad ja kutsuvad. Ja padjad nii pehmed, kohevad ja jällegi nii valged, valgemad kui lumi, ühegi pleki või jäljeta. Ma magan välja ainult hotellides. Seal, kus pole jälgi inimtegevusest. Esimese öö õigus. Teisel ööl on juba keerulisem, sest siis oled juba ühe öö linade vahel maganud ja kõik ei ole sugugi enam nii värske ja süütu. Aga see esimene öö. Nagu alustaks uut elu. Linad kutsuvad kui salakavalad sireenid. Meelitavad ja suigutavad su õndsasse unne, õnneks veel mitte igavesse, aga võiks ka nii, poleks üldsegi kahju.

Tagasi üles