GALERII Imbi Paju esitles õpetlikku lasteraamatut Käbist, kes avastab Eesti ajalugu ja loodust

Copy

14. septembril toimunud Kirjandustänava festivalil tutvustas kirjanik ja dokumentalist Imbi Paju oma esimest lasteraamatut «Kadrioru aednik». Raamat viib lugejad põnevale ajarännakule, kus väike tüdruk Käbi avastab Eesti ajaloo ja looduse sügavamaid kihte.

Imbi Paju sõnul on tegu kogupere ajalooraamatuga, mis tutvustab noortele lugejatele Eesti kultuuri ja loodust ning kutsub üles mõtlema sügavamalt meie ühise pärandi üle. «Minu uus raamat Kadrioru aednik on kogupere ajalooraamat, mis kutsub nii väikeseid kui suuri lugejaid avastama Eesti ajaloo lugu. Läbi väikese Käbi avaneb lugejale põnev ja hariv rännak, mis viib läbi Eesti aedade, kodu kaunistamise sümbolite ja antiikfilosoofia, millele toetus ka Eesti riigi loomine. Usun, et see lugu on sama võimas kui laulupidu meie rahvuslikus eneseteadvuses – see on meie ühine pärand,» sõnas Imbi Paju.

Lisaks rikkalikule sisule on raamatul ka visuaalne väärtus – «Kadrioru aedniku» illustratsioonid on loonud Liina Maadla, kes kiitis projekti kui väljakutsuvat ja õpetlikku kogemust. «Olin elevil, kui Imbi tegi ettepaneku illustreerida tema uus raamat Kadrioru aednik. Raamatu idee oli suurepärane, kuid väljakutsuv. Kogu tööprotsess oli põnev ja õpetlik, mille eest olen väga tänulik,» sõnas ta.

Tagasi üles