Ilmus raamat Saaremaa valitsemisest aastatel 1917-1940

Copy
Endel Püüa, Saaremaa muuseumi direktor.
Endel Püüa, Saaremaa muuseumi direktor. Foto: Elmo Riig

Saaremaa muuseumi toimetistel ilmus trükist ajaloolase Endel Püüa koostatud väljaanne, mis käsitleb Saaremaa valitsemist aastatel 1917-1940.

Uurimus «Maavalitsemine Saaremaa moodi (Saare maakonna volikogu ja maavalitsus 1917-1940)» keskendub Saare maakonna volikogu ja maavalitsuse ajaloole iseseisva Eesti perioodil maakonnanõukogu ja -valitsuse kujunemisloole ja edasisele arengule ning koosseisudele ja struktuurile, kuid annab ühtlasi värvika ja igakülgse ülevaate maavalitsemise kõigist tahkudest, sealhulgas kõigi allasutuste tööst ja arengust.

Jätkuloona esitatakse lühiülevaade Saare maakonna valitsemisest Saksa ja Nõukogude okupatsioonide perioodil ja pärast Eesti iseseisvuse taastamist. Ligi poole raamatu mahust moodustab Saaremaa võimu- ja valitsusorganite liikmete biograafiline leksikon, mis sisaldab 109 isiku lühibiograafiad.

Uurimus põhineb Eesti Rahvusarhiivis, Saaremaa muuseumis, kirjandusmuuseumis ja mitmel pool mujal säilitataval arhiivimaterjalil ning omaaegsel ajakirjandusel ning on illustreeritud ligi 220 fotoga.

Teost esitletakse Kuressaare linnuse kapiitlisaalis neljapäeval, 19. septembril kell 16.

Tagasi üles