Tartu Linnaraamatukogu lugejad saavad laenutuskappe kasutada nüüdsest ka harukogudes

Copy
Tartu linnapea Urmas Klaas tegemas Tammelinna laenutuskapist esimest laenutust.
Tartu linnapea Urmas Klaas tegemas Tammelinna laenutuskapist esimest laenutust. Foto: Meelis Ahu

Tartu linnaraamatukogu peamaja ja harukogude ees on juba mõned nädalad uued laenutuskapid, millel silt «Tehnika meil tuleb appi, varsti tellida saad kappi!» Nüüd on uued laenutuskapid lugejatele avatud. Kes raamatukokku avamisaegadel ei jõua, saab tellitud raamatute kättesaamise kohaks valida laenutuskapi, kust saab soovitu kätte ükskõik mis kellaajal.

Laenutuskapp oli varem olemas vaid raamatukogu peamaja ees, nüüd on kapid ka Annelinna, Tammelinna ja Karlova harukogude juures.

«Lugejate huvi laenutuskappide kasutamise vastu on suur, sest nii saab tellitud raamatud kätte igal ajal, ka siis kui raamatukogu on kinni. Soovime pakkuda harukogude külastajatele samasugust võimalust nagu on olnud kesklinnas alates 2021. aastast. Peamaja juurde kesklinnas lisasime täiendava kapi, sest nõudlus oli suur, soove oli rohkem kui kapp mahutada suutis ja nii tekkisid tellimuste järjekorrad,» sõnas Tartu Linnaraamatukogu direktor Kristina Pai.

Laenutuskappi saab tellida korraga kuni seitse raamatut. Lugeja peab end laenutuskapi kasutamisel tuvastama lugejakaardi, ID-kaardi või Tartu linna õpilaspileti abil.

Laenutuskapi kaudu laenutati eelnevatel aastatel keskmiselt 6000–7000 raamatut, kõige enam kasutati laenutuskapi abi eelmise aasta septembris. Kappide hankimist toetasid Tartu linn ja kultuuriministeeriumi käivitatud rahvaraamatukogude kiirendi kokku 127 681 euroga.

Ka raamatute tagastamine on Tartus võimalik igal ajal, isegi öösel, sest raamatukogude juures on tagastuskastid.

Kristina Pai rõhutas, et laenutamine läheb nüüd palju mugavamaks, märkides samuti, et see ei ole ainus raamatukogu pakutav teenus. «Ootame inimesi alati oma raamatukogudesse, sest meie juures saab lisaks raamatute laenutamisele teha palju muudki – mängida pilli, osaleda üritustel ja koolitustel, teha tööd, kuulata muusikat, kohtuda sõpradega – oleme kõigile avatud sõbralik ruum.»

Pai lisas, et korraldajaks saavad olla ka tartlased ise. «Ärgitame inimesi korraldama ise meie majades üritusi. Tulge ja tutvustage teistele oma hobisid, jagage oma oskusi ja teadmisi. Teeme üheskoos raamatukogu veelgi paremaks paigaks.»

Tagasi üles