Taylor Swift: superstaar, kes muudab muusikatööstust ja ühiskonda paremuse suunas

Copy
«Taylor Swifti tegevusraamat fännidele»
«Taylor Swifti tegevusraamat fännidele» Foto: Evelin Kruus

Taylor Swift ei ole superstaar pelgalt muusikamaailmas, vaid ka ühiskonnas – ta on kõva ja selge häälega eestkõneleja, kes on seisanud artistide õiguste ja sotsiaalse õigluse eest. Swifti teod ja seisukohad on korduvalt tõestanud, et tal on võime mõjutada nii seda, mis toimub muusikamaailmas, aga ka laiemalt ühiskonnas.

Üks tema tuntumaid saavutusi on seotud Apple’iga – 2015. aastal kirjutas Taylor avaliku kirja, kritiseerides muusikaplatvormi tellimuse prooviperioodi. Nimelt oli prooviperiood kuulajatele tasuta, mistõttu ei saanud ka artistid selle aja eest mingit tasu. Tänu Taylorile muutis Apple oma süsteemi, et tagada ka muusikutele õiglane tasu, mis oli oluline võit kogu muusikatööstusele.

Samuti seisis Taylor vastu Spotify voogedastuse mudelile. Aastal 2014. aastal avaldas Taylor, et Spotify platvormil oma muusikat edastavatele artistidele makstav tasu on ebaõiglane. Ta eemaldas oma muusika Spotifyst ning naasis alles siis, kui artistide tingimused olid paranenud. See tegu pani paljusid teisigi platvormi ja artistide vahelist koostööd ümber mõtlema.

2017. aastal tõestas Taylor taas oma julgust, kui võttis ette kohtutee raadiosaatejuhi vastu, kes teda seksuaalselt ahistas. Ta võitis kohtuasja ja nõudis vaid ühe dollari suurust sümboolset kompensatsiooni, et näidata, et tema võitlus oli põhimõtteline ja soovis seeläbi inspireerida ka teisi naisi ahistamise vastu võitlema.

2023. aastal, kui ametiühing SAG-AFTRA streikis, suutis Taylor oma kontsertfilmi «Taylor Swift: The Eras Tour» siiski kinodesse tuua, rahastades seda ise ja järgides kõiki ametiühingu nõudeid. Tema tegutsemine näitas veel kord, kui olulised on talle artistide õigused ja töötingimused.

Lisaks eelnevale on Taylor pidanud ka keerulisi läbirääkimisi oma muusikakataloogi üle. Pärast lahkheli Big Machine plaadifirma ja selle uue omaniku Scooter Brauniga, kaotas Swift 2019. aastal kõik õigused oma esimese kuue albumi üle. Selle tulemusena otsustas ta albumid uuesti lindistada, et saada täielik kontroll oma loomingu üle.

Lisaks kõikide Taylori inspireerivate saavutustega tutvumisele, saavad pop-printsessi fännid panna end proovile uue raamatuga «Taylor Swifti tegevusraamat fännidele». See raamat on tõeline maiuspala kõigile, kes peavad end tõeliseks Swiftie'ks. Raamat pakub erinevaid tegevusi, fakte ja väljakutseid, mis aitavad proovile panna lugeja teadmised Taylori karjäärist ja elust. Tegemist on suurepärase võimalusega süveneda lauljanna elu ja muusikat puudutavatesse detailidesse ning nautida samal ajal lõbusaid ja harivaid ülesandeid. Raamat sobib igas vanuses fännidele, pakkudes avastamisrõõmu ja uusi teadmisi Taylori ühe maailma suurima superstaari kohta.

Tagasi üles