Dr Kai Haldre: ilma hea füüsilise ja vaimse enesetundeta on elurõõmu hoida väga raske kui mitte võimatu

Copy
Dr Kai Haldre.
Dr Kai Haldre. Foto: Jaana Toomik

Raamat «Naise tervis. Keha ja meel üleminekueas» on autorite Marika Hansoni, Kai Haldre, Kristel Ehala-Aleksejevi ja Jaan Vogelbergi ühine töö, mis toob kokku kõige olulisemad teadmised ja nõuanded naistele, kes seisavad silmitsi menopausiga. Raamat keskendub eelkõige naistele vanuses 40+ ning aitab selgitada, mis toimub naise kehas ja meeles sel eluetapil.

 

Raamat pakub vastuseid mitmetele olulistele küsimustele:

  • Mida menopaus tegelikult tähendab ja kuidas selleks valmistuda?
  • Kuidas naissuguhormoonid keha ja meelt mõjutavad?
  • Millised on tänapäevased vaated hormoonasendusravi kohta?
  • Kellelt ja milliseid küsimusi küsida, et saada õigeid vastuseid?
  • Mida saavad naised ise sel perioodil oma heaolu heaks teha?
«Naise tervis. Keha ja meel üleminekueas».
«Naise tervis. Keha ja meel üleminekueas». Foto: Raamat

Tantsupedagoog Marika Hanson panustab raamatusse jagades teadmisi liikumise ja tantsu tähtsusest naise tervisele. «Tants ja liikumine on ühed võimsaimad vahendid, mis aitavad hoida keha ja meelt tasakaalus, vähendavad stressi ning toetavad hormonaalset tervist,» selgitab ta ja rõhutab, et regulaarne liikumine võib tõsta enesekindlust, parandada meeleolu ning aidata kehal toime tulla üleminekuea muutustega.

«Teadmised on võim, sealhulgas ka võim ja võimalus võtta küpses eas enda kätte vastutus oma enesetunde ja tervise osas,» ütleb dr Kai Haldre. «Ilma hea füüsilise ja vaimse enesetundeta on elurõõmu hoida väga raske kui mitte võimatu. Seda tõdemust meenutada pole kunagi liiga hilja ja eriti asjakohane on see üleminekueas, kui naise kehas ja meeles toimuvad kiired ning jäävad muutused.»

Autorite sõnul ei pea menopaus olema salapärane ja hirmutav aeg. Vastupidi, see on periood, milleks on võimalik teadlikult valmistuda ja läbi selle raamatu saavad naised selleks ka vajalikud tööriistad. «Naise tervis» on väärtuslik käsiraamat, mis aitab mõista ja kergemini läbida seda olulist eluperioodi, pakkudes praktilisi nõuandeid ja teaduslikult põhjendatud informatsiooni.

Tagasi üles