Valmis raamat sõudekorüfeest Mihkel Leppikust

Copy
Mihkel Leppik.
Mihkel Leppik. Foto: Urmas Luik

2021. aastal manala teed läinud sõudekorüfee Mihkel Leppiku elulooraamat sai kaante vahele ja teost esitletakse 23. oktoobril Pärnu sõudeklubis.

Raamat «Mihkel Leppik. Sõudmisele antud elu» kätkeb endas Leppikuga seotud sõprade, tuttavate, hoolealuste ja koostööpartnerite meenutusi ning sisaldab ajastuga seotud sündmuste kirjeldusi.

«Raamat Mihklist on selles mõttes eriline, et selliseid mootoreid ja treenereid, kes kogu oma elu ühes suunas pühendavad, on vähe,» rääkis autor Enn Hallik, kelle sõnutsi mõtleme neile persoonidele liiga harva. «Peaksime enam meenutama, palju neile võlgu oleme: et nende õpilased on palju rõõmu pakkunud ja et näiteks Mihkli tuhanded hoolealused on saanud temalt seerumit tubliks inimeseks kasvada,» märkis Hallik.

Tegemist on üle pika aja ilmavalgust nägeva Eesti sõudesporti kajastava teosega, sest viimane neist «Pärnu – Eesti sõudespordi kants» ilmus Hugo-Herbert Artma sulest 20 aastat tagasi.

Oma eluajal Eesti sõudmise grand old man’iks kutsutud Leppik tegutses sõudespordi juures kaugelt üle poole sajandi, rajades mitu sõudebaasi ja tuues tippu teiste seas rahvusvaheliselt tuntud atleedid nagu Jüri Jaansoni, Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsä.

Raamatu «Mihkel Leppik. Sõudmisele antud elu» esmaesitlus toimub Pärnu sõudeklubi uue hoone teise korruse õppeklassis 23. oktoobril kell 18.30. Koosviibimisele tuleb ka raamatu autor, kes loeb ette katkendeid.

Märksõnad

Tagasi üles