Telekoka ja kokaraamatute autorina tuntuks saanud Jamie Oliver vaevalt Eestiski tutvustamist vajab. Värskelt on ilmavalgust näinud tema Inglismaalgi alles äsja ilmunud raamat «Lihtsalt Jamie» («Simply Jamie») – järjekorras juba kuueteistkümnes eesti keelde tõlgitud Oliveri-raamat.
Eesti keeles ilmus juba kuueteistkümnes Jamie Oliveri raamat
Jamie Oliver alustas tuntuseteed juba 2000ndate alguses. Algul Alasti Kokana (The Naked Chef) ekraanidele trüginud noor kokahakatis võlus koheselt oma vahetu oleku ja koduse kokakunstiga. Saanud juba lapsepõlves ATH diagnoosi, on Oliver tunnistanud, et pigem on tema eripära just aidanud ta teekonda tippkokaks saamisel. Edu on mehel läbi aegade tõesti olnud. Ta on avaldanud kümneid raamatuid, vändanud lugematul hulgal kokasaateid, pidanud restorane ja asunud Inglismaa koolitoidu kvaliteedi parandamise eestvõitlejaks. Teda on pärjatud mitmete auhindadega ja ühtlasi on tal ette näidata ka üks Emmy.
Oma kaasmaalasest rivaali Gordon Ramseyga on nad koos pildil püsinud aastaid, ent siiski saab neist kahest vaid Oliver öelda, et on J. K. Rowlingu järel läbi aegade teine kõige müüdum briti raamatuautor. Ainuüksi viimase viie aastaga on tema kokaraamatuid müüdud 15 miljonit eksemplari.
Jamie sõnul on ta kokaraamatute eesmärk suunata inimesed töödeldud valmistoidu juurest tagasi puhta tooraine ja koduse kokkamise suunas; näidata, et ka tänapäeva kiire elutempo juures on siiski võimalik pakkuda perele omavalmistatud roogasid – ja maitsvalt!
Uus raamat «Lihtsalt Jamie» sellele keskendubki: inspireerida ja julgustada igaüht rohkem kodus süüa tegema. Boonuseks on paljude retseptide juures olevad juhtnöörid kuumaõhufritüüri kasutajatele.