Ilmus uus kokaraamat 25 parimalt Eesti kokalt (1)

Copy
Presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik.
Presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik. Foto: Mihkel Maripuu

Ilmus kakskeelne kokaraamat «25 Best Chefs – Estonia», mis koondab ühe kaane alla valiku Eesti parimate kokkade retseptidest. Paljusid raamatus leiduvaid toitusid saab hõlpsasti valmistada ka kodustes tingimustes. 

Raamatu autor Peter Marshall ning projekti koostööpartner Eesti Peakokkade Liidust, Taigo Lepik, tõid välja, et raamatusse valitud kokad on oma ala tipptegijad. Mitmed neist on varem töötanud maailmakuulsates restoranides või õppinud Michelini tärnidega pärjatud asutustes. Teised toovad raamatuga kaasa inspireerivad lood oma professionaalsest teekonnast, kajastades põhjusi, miks just kokandusest sai nende elukutse ja kutsumus.

Lehekülg raamatust «25 Best Chefs – Estonia».
Lehekülg raamatust «25 Best Chefs – Estonia». Foto: Foto raamatust

«25 Best Chefs – Estonia» retseptid keskenduvad kohalikele koostisosadele ja traditsioonilistele maitsetele, pakkudes võimalust valmistada koduköögis toite, mis on tavaliselt seotud restoranide tasemel toiduelamustega. Iga retsepti illustreerivad professionaalsed fotod, mis aitavad edasi anda nii toitude kvaliteeti kui ka Eesti köögi eripära.

Kokaraamatu esmaesitlus toimub 7. novembril kell 18 Solarise keskuse Apollos, kus raamatuhuvilised ja kokandusharrastajad saavad kohtuda ka mõne raamatusse panustanud tippkokaga:

Emmanuel Wiley – Olde Hansa peakokk, kelle loomingus põimuvad traditsioonilised maitsed ja innovatsioon.

Taigo Lepik – presidendi peakokk, kes on pühendunud Eesti köögi parimate palade esile toomisele.

Koit Uustalu – hinnatud kokk, kes rõhutab oma roogades kohaliku tooraine väärtust.

Tagasi üles