Kõigil, kes naudivad head toitu ja ehedaid eesti maitseid, on põhjust rõõmustada. Ilmunud on uus kokaraamat «111 Eesti sööki ja jooki», mis on rohkem kui lihtsalt retseptikogu. See on põnev retk läbi Eesti kulinaarse ajaloo, mis kutsub lugejaid avastama ja nautima eesti köögi rikkalikku ja maitsvat pärandit.
NOSTALGIA KÖÖGIS ⟩ Uus Eesti kokaraamat ühendab põlvkondi
Raamatus on traditsioonilised eesti toidud, mida on põlvkondade kaupa edasi antud ja mida siiani palavalt armastatakse.
Iga retsept on autorite selgitusel nagu väike lugu, mis viib lugeja tagasi lapsepõlve ja meenutab õnnelikke hetki koos perega. «Igal meist on omad mälestused, mis jäävad meiega kogu eluks ja iga kord, kui me sama rooga valmistame või sööme, tulevad need meelde. See on emotsioonide, mälestuste ja rõõmude segu, mis ühendab meid meie perekonna, kultuuri ja iseendaga,» ütleb Margit Mikk-Sokk, raamatu üks autoritest. «Eesti toitude üle võime me uhked olla. Need on meie identiteedi oluline osa ja väärivad seda, et me neid elus hoiame ja edasi kanname.»
Raamatus «111 Eesti sööki ja jooki» on lihtsalt valmistatavad söögid ja joogid, mis teevad argipäeva rõõmsaks, ja pidulikud road, millega saab katta ka kõige uhkemagi peolaua.
Ilusad toidu- ja meeleolupildid teevad raamatu järgi kokkamise nauditavaks ja inspireerivaks.
Raamatu autoriteks on Margit Mikk-Sokk, kes on koostanud mitmeid kokaraamatuid, teinud Eesti Televisioonis kokasaadet «Köögitoimkond» ja osalenud Kanal2 kokasaates «Lusikas» ning Ragnar Sokk, kes on samuti mitme kokaraamatu autor ja kellel on magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete tehnoloogia erialal.