Saada vihje

«MasterChef Eesti» võitja avaldas kokaraamatu: Itaalia köök on väga lihtne!

Copy
Ivari Vokk
Ivari Vokk Foto: Harry Tiits

Ivari Voki raamat «Minu Itaalia maitsed» viib lugejad maitserännakule läbi Itaalia köögi, pakkudes samal ajal praktilisi retsepte ja nõuandeid, mis sobivad ka Eesti kodukokkadele. Raamatus jagab Vokk oma toidukirge, mis algas juba lapsepõlves isa õpetustega ja viis ta hiljem telesaate «MasterChef Eesti» teise hooaja võiduni.

Võistlusele registreerisid ta abikaasa Merje ja sõbrad. «Eks nad ole olnud minu kõikvõimalike köögikatsetuste tunnistajad ja küllap nad olid kindlad, et tulen toime. Minu kirg on toorained ja tehnikad, eriti nende lihtsus ja kvaliteet. Usun siiralt, et hea toit ei pea tähendama väga keerulisi tehnikaid. Mulle meeldib ka öelda, et toiduga mängimine on hea, aga lugupidamine toidu ja tooraine vastu peab olema esikohal,» kinnitab autor.

Ivari Vokk, «Minu Itaalia maitsed».
Ivari Vokk, «Minu Itaalia maitsed». Foto: Raamat

Raamatu keskmes on lihtsad ja autentsed Itaalia road, mida on kohandatud Eesti maitse-eelistuste ja kättesaadavate toorainetega. Retseptid algavad Itaalia köögi alustaladest ciabatta’st ja foccacia’st, hõlmavad klassikalisi pastaroogasid, risotosid ja gnocchisid, aga samuti on olemas eelroad, supid, kastmed ja magustoidud.

Raamat pole autori selgitusel vaid retseptikogu, vaid ka mõtteviis ja elustiil, mis kutsub katsetama ja looma. Ivari Vokk toob esile Itaalia ja Eesti köögi sarnasused, nagu näiteks austus hooajaliste ja värskete toorainete vastu. Igalt leheküljelt paistab tema armastus toidu vastu, mida ta püüab anda edasi ka oma lastele.

«Minu Itaalia maitsed» pole mõeldud ainult Itaalia toidu austajatele, vaid kõigile, kes soovivad avastada uut kultuuri maitsete abil. Lugejat ootab ehe, ent lihtne kulinaarne seiklus, mis on täis praktilisi nõuandeid ja inspireerivaid retsepte, mis sobivad ideaalselt Eesti kodukööki.

«Itaalia köök on väga lihtne ja seda olen proovinud ka oma raamatus välja tuua,» lubab Ivari Vokk. «Igaüks saab nende roogadega hakkama, söögitegemine muutub raskeks siis, kui hakata toorainega trikke tegema.»

Tagasi üles