Saada vihje

FOCACCIA LUMMUSES «MasterChefi» võitja toob Itaalia maitsed koju kätte

Copy
Ivari Vokk
Ivari Vokk Foto: Harry Tiits

Esimese mulje raamatust ja eriti kokaraamatust loob esikaas. MasterChefi teise hooaja võitja Ivari Voki «Minu Itaalia-maitsed» helgetes toonides kaas on lummav, seal on paigas iga pisimgi detail ning värskelt küpsetatud focaccia rosmariinihõngu on tunda kaugele. Raamatukaanel on lubatud käepäraseid nõuandeid ja lihtsaid retsepte Itaalia avastamiseks. Vaatame, kas see lubadus ka paika peab.

Itaalia köök on maailmas ülipopulaarne. Kastmed, pasta, risoto. Kõik on raamatus põhjalikult esindatud. Kokandusringkondades öeldakse, et Itaalia köök on Eestis juba aastaid tagasi tipu saavutanud ja ehk oma positsioone äragi andnud. Aga kui räägime kodustest toitudest, siis Itaalia köök lausa särab oma lihtsuses. Raamatu võõramaiste retseptinimede taga on lihtsasti teostatavad toidud, kus ei ole tippe-täppe, nagu kirjutab Vokk ka raamatu eessõnas.

Ivari Vokk, «Minu Itaalia maitsed».
Ivari Vokk, «Minu Itaalia maitsed». Foto: Raamat
Tagasi üles