Lugeja kirjutab: isa loetud muinasjutud õpetasid, kuidas saada printsessiks (1)

Copy
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Raamatuportaali emadepäeva lugejamängust võtab osa Brit, kes nautis isa ette loetud muinasjutte. Osale Sinagi lugejamängus, loe selle kohta lähemalt siit!

Esimene raamat või lausa esimesed raamatud, mis kohe seoses lapsepõlvega pähe löövad, on roosade kaantega «Valik muinasjutte» kogumikust «Kuldvokk» ning siniste kaantega «Valik muinasjutte» kogumikust «Imeveski». Mäletan siiani, kuidas igal õhtul isa mulle nendest erinevaid jutukesi ette luges ning kui ühe raamatu plekiline tagumine kaas vastu tuli, alustasime kohe teisega ja nõnda vaheldumisi, kuni mulle lood pähe jäid ning isal raamatutest kopp ees oli.

Loomulikult oli meil riiulis ka palju teisi põnevaid raamatuid, aga just need kaks võrdlemisi vana kuid imelist muinasjuturaamatut oma õpetlike ning toredate muinasjuttudega köitsid tol ajal minusuguse lasteaialapse tähelepanu.

Mäletan senini lugusid imeveskist, kuningakotkast, tõelinnust, kuldvokist ning Ali Babast. Ei ütleks, et need kõik ilusad ja muinasjutulised lood olid, ka süngeid ning lausa veriseid kohti tuli ette, aga see-eest olid kõik lood tagamõttega ja õpetlikud.

Isa loetud muinasjuttudest on alati jäänud meelde, et tuleb olla hea, lahke, abivalmis, aus, sõbralik ning kannatlik. Tol ajal oli mu kõige suurimaks sooviks saada printsessiks ja kuna kõik eelloetud tingimused olid alati vajalikud, talletasin need mällu ning isegi nüüd, üle viieteistkümne aasta hiljem, pean neid senini meeles ja käitun vastavalt. Öeldakse ju, et lootus sureb viimasena…

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles