Dan Brulé annab nõu, kuidas hingamistehnikate abil oma elu paremaks muuta

Copy
Dan Brulé.
Dan Brulé. Foto: Erakogu

Raamatu «Lihtsalt hinga» autor ja maailma muutev pioneer hingamistöö valdkonnas Dan Brulé sõnab, et parem hingamine loob parema tervise. Kui hakkame oma hingamisele teadlikult midagi lisama, hakkame tõstma oma sügavamat teadlikkust.

Brulé on oma hingamistehnikaid jaganud inimestega üle maailma. Tema tehnikaid kasutavad olümpiavõitjad, võitluskunstide tippmeistrid, juhtivad psühhoterapeudid, meditsiinilised eksperdid, mungad, mediteerijad, joogaõpetajad, meelelahutuse artistid, personaalsed treenerid, tervendajad, elu treenerid ja tippjuhid.

Hingamine on elu

Dan Brulé «Lihtsalt hinga».
Dan Brulé «Lihtsalt hinga». Foto: Raamat

Brulé rõhutab, et hingamine ongi elu. «On hingamismustreid, mis lahustavad ja vabastavad valu ja hirmu. Kui me kasutame neid leidlike hingamismustreid oma süsteemis, siis meil pole vaja mõelda sellele, et olla armastav või lahke, me ei pea püüdma olla kannatlikud või arusaavad, meil pole vaja fokusseerida oma tähelepanu, et olla rahulik ja loov. Selle asemel kipume me automaatselt mõtlema ja tundma loomulikul moel. Hingamistöö keskendub jõule ja potentsiaalile, vabastades ennast füüsilistest, emotsionaalsetest ja psühholoogilistest kannatustest, jättes alles õnne, elevuse, armastuse ja loomingulisuse, isegi kõige keerulisematel momentidel oma elus,» selgitab ta.

Teadliku hingamise harjutusi, tehnikaid ja meditatsioone on võimalik kasutada energiataseme tõstmiseks, fokusseerimiseks, lõdvestamiseks, stressi vabastamiseks ja ärevuse elimineerimiseks.

Üks olulisemaid hingamistöö eesmärke on teadliku hingamise ja hingamise teadvustamise lülitamine oma igapäevaellu. See annab igale kogemusele uue kvaliteedi.

Lihtne hingamisharjutus

· Hinga kolm korda sügavalt ja aeglaselt, hinga sügavalt kõhu kaudu ja tunneta, kuidas sa täitud õhtuga.

· Keskendu oma kehale, tunneta, kuidas õhk kopsud täidab, kuidas õhk täidab kõhu ja rinnaku.

· Seejärel hinga aeglaselt ja teadlikult välja.

· Seejärel hinga aeglaselt ja katkestamata mõned minutid – viis sekundit sisse ja viis sekundit välja.

· Lõpeta harjutus, tunnetades seda, mis toimub su sees ja seda, mis toimub su ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles