10 head mõtet, kuidas elada tasakaalukamalt

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Vabastava hingamise terapeut Monika Palm jagab raamatus «Hinga ja ela!» oma 10-aastasest vabastava hingamise kogemusest neid meetodeid, mis aitavad tasakaalustada elu, leida harmooniat ning toetada eneseleidmist.

«Kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline juhtima ka oma elu. Praktilistele kogemustele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi,» tõdeb ta ja lisab, et hingamine on olnud ka talle endale suureks abiks elu keerdkäikudest väljatulekul.

Siit leiad 10 head mõtet, kuidas elada rohkem tasakaalus.

  • Mida rohkem me enesest teadlikud oleme, seda paremaid otsuseid ja valikuid suudame elus teha.

  • Kõik, mis inimese elus toimub, saab alguse sellest, mis on tema enda sees – tema enda uskumustest, mõttemaailmast ja emotsioonidest.

  • Harjuta hetkes elamist, sest olevikuhetkes olles on alati kõik hästi.

  • Endaga ühendust luues on võimalik saada teadlikuks oma hingesoovidest ja vaimsest tarkusest.

  • Oluline on mõista, et me ei pea tegema asju, mida me ei soovi.

  • Vahel lihtsalt tuleb julgeda teha asju teistmoodi ja just nii, nagu sulle endale meeldiks.

  • Väga palju mõjutavad meeleolu ja seisundit meie mõtted ning suhtumine. Kui pea on täis negatiivseid mõtteid, on üsna keeruline olla heas meeleolus. Kui muuta oma mõtteid, suhtumist või vaatenurka, võid äkki avastada enda jaoks vahvaid võimalusi, mida stressis olles ei suudagi märgata.

  • Võta vastutus oma valikute eest ja vaata ausalt iseendasse. Muuda seda, mida muuta saad. Uusi lahendusi leides vähenevad ka pinged. Kui on asju, mida kohe muuta ei saa, siis muuda oma suhtumist neisse.

  • Mõtted loovad tundeid. Öeldakse, et mida sa mõtled, seda ka saad. Sellesse peaks väga teadlikult suhtuma. Kui mõtted on negatiivsed või frustreerivad, siis just selliseid tundeid need loovadki. Mõtle selle peale, kuidas sooviksid end tegelikult tunda. Leia hetkes midagi meeldivat. Selleks võiks olla mingi tegevus või hoopiski loe miskit huvitavat. Kuula meeleolukat muusikat või vaata midagi lõbusat või põnevat. See suunab tähelepanu negatiivsetelt mõtetelt mujale.

  • Elus võib tulla ette olukordi, kus seisame silmitsi elu keerdkäikudega ja asjad ei lähe sugugi täpselt nii, nagu oleme planeerinud. Kurbus on tunne, mis seotud mõttevormidega, mis sellist tunnet esile kutsuvad. Kui meil on suured ootused, siis need põhjustavad tavaliselt ka suurt pettumuse tunnet. Siin saab palju ise ära teha, et mõista, et selline olukord ei kesta kaua, ja muuta oma mõtteid ning suhtumist olemasolevasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles