LUGEDA ON MÕNUS ⟩ 3 raamatusoovitust neile, kes otsivad enesearenguks tuge

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Hingamisharjutuste kogumiku «Hinga ja ela!» autor Monika Palm on ka ise suur raamatute lugeja. «See harjumus on mul juba lapsest saati. Mu isal oli suur raamaturiiul paksult raamatuid täis, ta luges ka hästi palju. Mina lugesin näiteks kõik «Tõe ja õiguse» osad läbi juba päris väiksena,» meenutab Monika. Praegu on tema lugemislauale leidnud tee eeskätt enesearengut toetavad raamatud. Millised on Monika hetke lemmikud?

Osho «Hommiku alustuseks»

«Hommikud on minu jaoks alati erilised olnud. Ammutan hommikutest rahu ja energiat, et päev kergusega kannaks. Käesolev raamat täiendab hästi minu hommikusi rituaale ja metsas kõndimist. Mõnus lühike lugemine igaks hommikuks. Sobib neile, kel pole aega hommikuti pikalt lugeda. Mina naudin Osho sügavaid mõtteid ja nende üle mõtisklemist,» sõnab Monika. Osho «Hommiku alustuseks» sisaldab 365 erinevat inspireerivat mõtisklust – iga päeva jaoks midagi uut. Hinnatud idamaade õpetlase Osho read aitavad enda jaoks elu erinevaid tahke lahti mõtestada ning avada uusi taipamisi, ilma et peaks millegagi nõustuma või millelegi vastanduma.

Debbie Shapiro «Sinu keha räägib sinuga»

«See Debbie Shapiro raamat on minu riiulis olnud kindlasti juba üle 10 aasta. Minu meelest on see raamat täis ajatut ja läbinisti vajalikku tarkust. Keha kuulamine on muutunud aastatega aina olulisemaks. See on vajalik raamat kõigile, et hakata mõistma keha-meele seoseid, keha kuulamise vajalikkust ning saada teadlikumaks võimalustest ise ennast aidata ja oma keha tervendada,» soovitab Monika. «Mulle meeldib, et siin raamatus on piisavalt ka praktilisi harjutusi, et luua endas harjumus oma keha kuulata. Kindlasti on keha tervendamise viise ja meetodeid praeguseks ajaks palju rohkem kui siin raamatus (raamat on tõlgitud 2005. aastal), kuid usun, et see teos on sellegipoolest kõigile huvilistele teejuhiks ja suureks abiks.»

John P. Strelecky «Kohvik Miks? Lugu elu mõttest»

«Minu raamaturiiulisse sattus see raamat peaaegu kaks aastat tagasi, kui see kingiti mulle Arengutee Klubis loengu pidamise eest. Pealtnäha on tegu kerge lugemisega, kuid üllatusega avastab lugeja ridade vahele peidetud väga sügavaid mõtteid. See on hea raamat neile, kes on end igapäevaelus ära kaotanud, elades rutiinset argielu nagu kõik teised: käies tööl, toimetades nagu orav rattas. Pealtnäha elu nagu toimiks, aga seesmiselt on tühjus ja sügaval pulbitseb rahulolematus,» mõtiskleb Monika. Strelecky «Kohvik Miks?» aitab tema sõnul igaühel endal seesmiselt tunnetada ja mõista, mis on elus päriselt oluline ja millist elu tegelikult soovitakse elada. Selgus käes, saab raamatust ka teeotsa kätte, kuhu suunas sammud edasi seada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles