Sekspomm Pamela Anderson hoiatab nartsissistide eest ja avaldab oma vähetuntud kire

Pamela Andreson Foto: Shutterstock
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Pamela Anderson on eeskätt kuulus oma seksikate kurvide ja pööraste armulugude poolest. Raamatud pole ehk esimene teema, mis selle naise peale mõeldes pähe kargaks. Kuid võta näpust – Pammy loeb! Ja raamatud, mis talle sügavat muljet avaldasid, toovad päevavalgele ühe vähetuntud kire.

Kirglik loomasõber

Esimese lemmikraamatuna nimetab maailmakuulus sekspomm raamatu «Loomkond» (Animalkind), mis on ka eesti keeles avaldatud. Ingrid Newkirk ja Gene Stone murravad oma teoses nii mõnedki müürid ja üleolekutundeks loomade suhtes pole enam vähimatki alust. Esiteks – loomad on erakordselt intelligentsed ja teevad inimestele mitmelgi moel silmad ette. Just sellest, kui suur on loomade vaheline empaatia ning kui mitmekesine nende suhtlemisoskus, oli sügavalt vaimustuses ka Pamela Anderson.

Foto: apollo.ee

«Kas teadsite, et USAs on lahutuste määr 40–45 protsenti, Euroopas ulatub see üle poole,» ütles Pamela raamatuleheküljele Read This Twice. «Luikede puhul püsib aga 95 protsenti armastuse liitudest elu lõpuni!»

Viimastel aastakümnetel on maailmas tehtud vapustavaid avastusi, kui intelligentsed, empaatilised ja suhtlemisaltid on loomad tegelikult. Me oleme aina lähemal arusaamisele, et inimkonna kõrval ei eksisteeri mitte loomastik, vaid loomkond: olevused, kes on igas mõttes meiega võrdväärsed ja paljuski meist kaugelt üle, olevused, kes on väärt tundmaõppimist ja tõelist sõprust.

«Loomkonnas» esitlevad autorid paljusid teaduse viimase aja avastusi, mis võivad tunduda lausa uskumatud. Hiirte armulaulud, hanede elukestev armastus, kaheksajalgade ennastohverdav hoolitsus järglaste eest, surikaatide puhas mängulust – võimalik, et pärast selle raamatu lugemist pead ümber hindama kõik, mida varem loomkonnast teadsid.

Pammy hindab kõrgelt põnevas vormis ette võetud südamlikku selgitustööd, mida Peta president ja raamatu autor Ingrid Newkirk teeb: «Loomkond paljastab, kuidas kõik loomad on põnevad isiksused, kes väärivad austust. Soovitan soojalt!»

Kas Pammyl on meestest kõrini ning nüüd hindab ta hoopis rohkem loomade siirust? Võib nii arvata küll. Hiljutises intervjuus tunnistas Pamela Anderson: «Minu elus on olnud viis abielu. Aga nüüd ma lihtsalt naudin absoluutset vabadust ja üksindust, mulle meeldib selline rahulik elu. Minu päevad algavad väga vara hommikul oma armastatud koertega: annan neile süüa ja lasen nad välja jalutama. Mulle meeldib, et ma ärkan iga päev veidi õnnelikumana kui eelmisel päeval.»

Kui tunned, et inimeste südametus ja manipuleerivus on sinulgi mõõdu täis teinud, siis võta esmalt ette raamat loomade hingeelust ning seejärel leia endale truud sõbrad neljajalgsete ridadest. Ja seejärel loe edasi.

Vaata ka: FOTOD | Selline näeb välja 55-aastane Pamela Anderson ilma meigita 

Pamela Andreson leiab, et loomad on lojaalsemad kaaslased kui inimesed.
Pamela Andreson leiab, et loomad on lojaalsemad kaaslased kui inimesed. Foto: Shutterstock

Hoiatus nartsissistide eest

Pammy teine lemmik on Reva Steenbergeni raamat «The Gaslighting Effect», mis paljastab taktikad, mida manipuleerivad isiksused ja nartsissistid inimeste hukutamiseks kasutavad. Pole kahtlust, et kaunitar teab liigagi lähedalt ja isiklikest valusatest kogemustest, mis laadi inimestega tegu on. Kas selline kurjus on tõesti olemas? Paraku küll.

Loe kindlasti ka seda! HOIATUS 〉 See on kõige ohtlikum isikuomadus üldse

«Põhjalik, põhjalikult uuritud ja uskumatult üksikasjalik raamat südametutest tehnikatest, mida nartsissist kasutab, et oma ohvrit kuritarvitada,» soovitab Pamela Anderson. «Võtke see raamat juba täna kätte!» 

Foto: apollo.ee

Eesti lugejale võib soovitada põnevat psühholoogilist raamatut, mis sama teema veelgi värvikamalt selgeks teeb. See on Thomas Eriksoni «Nartsissistid minu ümber».

Kas oled kohanud inimesi, kes aina iseendast vatravad? Nad kuulutavad, et teavad kõike ja oskavad kõike, nad on näinud kõike ja teinud kõike. Nad peavad end teistest paremaks, ilusamaks ja edukamaks. Täpselt. Just selliseid inimesi ma silmas peangi.

Igapäevane nartsissism paistab aina levivat. Kas oleme jõudnud piirini, kus enesekesksust on saanud liiga palju?  See raamat pakub tööriistu, mis aitavad sul egoistide keskel ellu jääda. Thomas Eriksoni raamat on asjatundlik ja praktiliselt kasulik, kuid edasi antud humoorikas stiilis – usu, see annab tööriistad, millest on päriselt kasu!

Pamela Andersoni pole elu inimeste koha pealt just hellitanud. Tema armulood on pakkunud küllaga kõneainet ajakirjandusele. Värske dokumentaalfilmi «Pamela, The Love Story» valguses avaldas naine, et pidi taluma kuritarvitamist juba lapsest saati. Tema väärkohtlejaks oli pisikese Pammy lapsehoidja, kes keelas ähvardustega sellest kellelegi rääkida. Kuid juba siis avaldus naise võitleja loomus: ta on mitmes intervjuus tunnistanud, et soovis naise surma niivõrd tugevalt, et naine hukkuski liiklusõnnetuses.

Peale selle raamatuga tutvumist teed sa vahet enda ja manipulaatori soovidel, oskad ära tunda ohusignaale ning oskad kaitsta oma eneseusku, sest nii kurb kui see ka pole – nartsissisti soov mesimagusate sõnade varjus on sinu tahe täielikult hävitada ja enda oma sinna asemele panna. Pamela on veendunud, et kiskjad meie keskel on aktiivsed ning parim kaitse on ennast nende julmade meetoditega kurssi viia enne kui hilja.

Loe ka seda: Pamela Anderson soovis teda seksuaalselt väärkohelnud lapsehoidja surma: ja ta surigi järgmisel päeval

Igaühel oma tõde

Tim Hopgoodi «Tõde Arturi järgi» on raamat, mis kõnetab nii noori kui vanu.

Foto: apollo.ee

Eesti raamatupoodides on see teos saadaval prantsuse keeles: «La Verite Selon Arthur», ehk kelle lapsed õpivad prantsuse keelt – väärt lugemine, mis kerges vormis selgitab olulisi elutõdesid ja aitab ka keelt praktiseerida.

Arthur ja Tõde pole omavahel eriti heades suhetes. Arthur on midagi valesti teinud ja ta teab, et tema ema oleks sellest teada saades hirmus pahane. Seega käitub Arthur nii, nagu enamik inimesi teeb – ta püüab Tõde varjata. Kuid Tõele see ei meeldi ja ta otsustab end kehtestada. Lugu valedest ja tõe rääkimise tähtsusest, isegi kui riskite saada noomida. Lustlikus vormis illustreeritakse väga tavaline käitumine, mis ei kao kusagile ka täiskasvanute maailmas. Pammy kommentaar selle kohta on napp: «Hea raamat!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles