GALERII JA VIDEO ⟩ Elina Naan esitles uut luulekogu «Kuu luul»

Raamatuportaal
Copy

Elina Naan esitles 24. mail oma teist luulekogu «Kuu luul». Esitlus toimus intervjuu vormis ja oli ühtlasi ka podcasti Armastusest avalik salvestus, millest Postimees tegi otseülekande. Elinat intervjueeris näitleja ja lavastaja Veiko Tubin.

Elina Naani esimene kogu «Lukuga päevik» müüs läbi mitmeid tiraaže, selline edu oli luuleraamatu puhul oli erakordne. Teine raamat jätkab sealt, kus toona naiseks kasvamine pooleli jäi. Lühemate ridade kõrvale on sündinud filosoofilised arutlused ja seisundisõnastused, mis poeetiliselt lugeja siseilma rändama kutsuvad.

Elina Naan, «Kuu luul».
Elina Naan, «Kuu luul». Foto: Raamat

«Uue raamatu kirjutamise perioodil tekkis tugev tunne, et sõnu hakkavad saatma ka helid,» ütleb autor. Nii tutvustaski ta tekste ja mõtet andekale muusikule Maris Pihlapile ning koos on projekti muusikalist poolt loodud salaja juba aasta. Helides põimuvad meditatiivsemad sõnakompositsioonid ja jutustused nii elektroonilise muusika kui akustiliste pillidega. Sisekaemuslikest paladest elusuvve kihutava tantsumuusikani. Kaasa teevad noored eesti muusikud ja kammernaiskoor Sireen.

«Kuu luul» on justkui kaheosaline postkaart tulevikuminale, et tagasi vaadata inimkogemusele naisena. Sügav, otsekohene, müstiline, tabav. Rännak inimhinge.

LOE LISAKS! INTERVJUU 〉 Elina Naan: meie kodus kunagi ei vesteldud omavahel. Kirjutamine oli minu jaoks nagu ravim

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles