GALERII Rein Veidemannile anti üle Jaan Krossi kirjandusauhind

Raamatuportaal
Copy

Eesti Kirjanike Liidu poolt väljaantava Jaan Krossi kirjandusauhinna pälvis kirjanik ja kirjanduskriitik Rein Veidemann kogumiku «Järjehoidja» ja tagasivaatavalt romaani «Lunastatud» eest.

Rein Veidemann, «Järjehoidja». 
Rein Veidemann, «Järjehoidja». Foto: Raamat

«Järjehoidja» koondab aastatel 2000-2022 ilmunud või kirjutatud valikut Rein Veidemanni arvustustest, tähtpäevakõnedest ja järelehüüdeist. Raamatu 770 leheküljel leiab tähestiku järjekorras koha 122 eestikeelset sõnaseadjat Koidulast ja Kreutzwaldist Mehis Heinsaare ja Katrin Johansonini.

«Pole ilmselt teist elavat arvustajat, kes oleks nii tundlikult ja omakasupüüdmatult otsinud eesti kirjanduses kõike, milles on annet, pühendumust, tööd ja tulemust,» märkis žürii.

Jaan Krossi kirjandusauhinna žüriisse kuulusid Tiit Aleksejev, Toomas Haug, Janika Kronberg, Johanna Ross ja Jaan Undusk.

Jaan Krossi kirjandusauhinna asutasid kirjaniku pärijad 2010. aastal, selle esimene laureaat oli Ain Kaalep. Praegu annab auhinda välja Eesti Kirjanike Liit ja viimastel aastatel on seda rahastanud Maria Mägi advokaadibüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles