ÕHUS ON ARMASTUST Hingamisharjutus, mis aitab armastust paremini vastu võtta ja jagada

Copy
Raamat «Hinga ja ela!».
Raamat «Hinga ja ela!». Foto: Karen Härms

Armastus on igal pool – õhus, päikeses, puudes, lilledes, taimedes, veekogudes, maas, inimestes, loomades. Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm jagab oma uues raamatus «Hinga ja ela!» hingamisharjutust, mis õpetab, kuidas hingata sisse armastust.

«Ma ei pea silmas kindlat inimest või looma või kohta, vaid armastust üldisemalt. Minu teadlikkuse kohaselt on armastus kõige võimsam energia elus ja eksistentsis. Tihtipeale ei luba me endal seda vastu võtta ja jagada,» tõdeb Monika Palm. «Mõnikord võivad kõige lihtsamad asjad osutuda ülimalt efektiivseks. Kutsun sind proovima hingata välja ja sisse armastust.»

Harjutus

Tee seda harjutust 3–5 minutit

  1. Istu mugavas asendis kas toolil või põrandal olles – sirge seljaga, aga mitte pinges. Võid seda tegelikult teha igas asendis, kui soovid. Ka kõndides. Kui istud, võid soovi korral sulgeda silmad.

  2. Vii tähelepanu hingamisele. Seda harjutust tehes hinga sügavalt sisse ja välja. Ei ole õiget ega vale hingamist. Lihtsalt märka, kuidas hingad ja mida tunnetad hingamise ajal.

  3. Alusta seda harjutust väljahingamisega. Edasi hinga sisse armastust.

  4. Peale sissehingamist hinga teadlikult välja armastust.

  5. Hinga sisse armastust.

  6. Märka, kas harjutuse lõpuks on hingata avaram ja kergem.

Vaata ka raamatu «Hinga ja ela!» esitluse videot, milles Monika Palm jagab häid mõtteid teadliku hingamise kasulikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles