Pinged keerlevad peas? See hingamisharjutus aitab tulla iseendasse ja lõdvestuda

Copy
Foto: Shutterstock

Kui on kogunenud palju pingeid või peas keerlevad mõtted tegemata töödest, siis lükatakse tihtilugu endale meeldivate asjadega tegelemine edasi, märgates lõpuks, et nautimiseks väga aega ei jäägi. Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja «Hinga ja ela!» raamatu autor Monika Palm selgitab, et lõdvestumine ja iseendaga kontakti loomine aitab aga näha asju teises perspektiivis ning teadvustada, kui oluline on, et meie hing on toidetud. Siit leiad hingamisharjutuse, mis aitab tulla tagasi iseendasse ja lõdvestuda.

Harjutus

Jätka hingamist 5–10 minutit või nii kaua, kui sulle õige tundub.

Harjutust tehakse pikali lamavas asendis olles. See aitab taastada ühendust oma keha ja hingamisega ning hakata kuulama oma keha peeneid märguandeid, et paremini lõdvestuda.

  1. Heida selili lamavasse asendisse. Kutsu oma keha lõdvestuma ja saa teadlikuks kõikidest oma kehaosadest. Kui pead vajalikuks, leia end nihutades mugavam asend. Kui soovid, võid põlvede alla panna toeks rullikeeratud teki või väikese padja.

  2. Kui oled valmis, siis lõdvestu ja too tähelepanu enda sisse. Suu on õrnalt suletud.

  3. Alusta hingamist nina kaudu ja hoia sellel oma tähelepanu. Hinga nii sügavalt, et kopsud täituvad sissehingatava õhuga ja alakõht tõuseb. Hinga välja ilma pausi pidamata. Kui kopsu tühjaks välja hingad, siis alakõht liigub loomulikul moel allapoole.

  4. Kui harjutuse lõpetad, võta endale aega enne püsti rullimist, et tunnetada, mis kehas toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles