OLE HETKES ⟩ Hingamisharjutus, mis aitab luua kohalolekut

Copy
Foto: Shutterstock

Proovi hingamisharjutust raamatust «Hinga ja ela!».

Tasakaalukeskuse hingamisterapeudi ning raamatu «Hinga ja ela!» autori Monika Palmi selgitusel tähendab vooluga kaasa minemine, et me ei sea konkreetseid ootusi, vaid asjad laabuvad ise parimal moel. Me ei vastandu, kui kõik ei lähe plaanipäraselt, vaid usaldame  seda protsessi täielikult. Me võtame tänumeeles vastu uued paremad lahendused, mis meie ellu seeläbi tulevad.

Vooluga kaasa minemist aitab Palmi sõnul toetada kohalolek, mille saavutamiseks tasub lihtsalt olla hetkes kohal ilma igasuguste ootuste ja hinnanguteta. Kohalolek on see, kes me tegelikult oleme, kui me oleme meie ise. Kui koged kohalolekut koos sellega, mis iganes sinu ellu tuleb, siis saavadki alguse imed. Et kohalolekut luua, soovitab ta seda hingamisharjutust.

Harjutus

1. Luba endal tunnetada hingamisest tekkivaid tajusid. Kõik sisemised ja välised aistingud suhestuvad sellega, kuidas sa hingad. Hingates sisened sa oma teadlikkusse.

2. Märka, kuidas hingamine sinu kehas tundub. Tee seda ilma igasuguse hinnangu või järelduseta. Lihtsalt hinga ja küsi: «Kes ma olen?»

3. Seda lihtsat harjutust, mis aktiveerib sisemise teadlikkuse ja kohaloleku, võib teha päeva jooksul mitu korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles