Hingamisharjutus, mis aitab hoida fookust ning vabaneda segajatest

Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik vajame aeg-ajalt hetke iseendale, et tulla enda keskmesse, hoida fookust ning vabaneda segajatest. Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja raamatu «Hinga ja ela» autor Monika Palm jagab lühikest 5-minutilist hingamisharjutust, mis seda teha aitab.

Harjutus

1. Seisa jalad õlgade laiuselt harkis. Põlved ei ole sirgeks lukustatud, vaid on kergelt kõverdatud. Sabakont on pööratud sissepoole.

2. Pane suu kinni ja aseta keele ots hammaste taha ning hoia seda seal kogu harjutuse aja.

3. Siruta mõlemad käed enda ette õlgade kõrgusele. Käed on sirutatud pehmelt ette, nad võivad olla kergelt küünarnukist kõverdunud. Peopesad vaatavad allapoole. Sõrmed vaatavad ka kergelt allapoole suunaga.

4. Hinga nina kaudu. Kui hingad sisse, painuta käelabad randmest ülespoole. Välja hingates painuta käelabasid allapoole. Jätka sellisel viisil hingamist ja käelabade painutamist 3–4 korda sisse-välja hingates.

5. Seejärel painuta sisse hingates oma käelabad randmest ülespoole ja välja hingates too oma käsivarred alla kõhu piirkonda.

6. Edasi sisse hingates vii põlved sirgeks ja tõsta samal ajal mõlemad käed üles, välja hingates kõverda õrnalt põlvi ja too käed alla tagasi. Ole kogu oma tähelepanuga selle harjutuse juures. Vii hingamine, põlvede ja käte liikumine sünkroonsusesse. Käed tõusevad, kui sisse hingad ja langevad, kui välja hingad.

7. Jätka seda harjutust veel paar minutit. Seejärel too pehmelt käed palveasendisse rinnaku keskel asuva südamekeskuse juurde ja lõpeta sellega harjutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles