Hingamisharjutus, mis aitab iseennast usaldama õppida

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Vabastava hingamise terapeudi Monika Palmi raamatusse «Hinga ja ela!» on koondatud iseseisvalt praktiseerimiseks 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. Harjutused on erinevad ja neist igaühel oma eesmärk - kõik harjutused aitavad hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka üldisemalt õnnelik olemisse.

Monika kirjutab oma raamatus «Hinga ja ela!», et kui inimene õpib teadlikult hingamist juhtima, siis on ta võimeline juhtima ka kogu oma elu. «Oma töökogemusele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi. Siiski võib mõnel puhul öelda, et inimene asub otsima sügavamat elu mõtet ka ajal, mil elus on kõik hästi, aga mingi sisemine tung muutusteks suunab elus edasi liikuma. Suurem osa meist hakkab lahendusi siiski alles siis otsima, kui elu on kokku jooksnud. Muutuste tegemiseks polegi alati vaja õigeid vastuseid. Ka õigeid küsimusi esitades saame avada oma teadlikkust ja võimalusi,» sõnab ta.

Pidev kahtlemine endas kahandab aga sisemist jõudu. Eneseusaldus on võimas abivahend, sest see avab sisemisi ressursse eluteel edasiliikumiseks. Sisemine usaldus on vajalik, et enda jaoks õigeid otsuseid ja valikuid teha. Usaldusele avamiseks saab kasutada ka hingamist.

Siin on hingamisharjutus, mis aitab sul iseennast usaldama õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles