Kasulikke nippe, kuidas oma suvelugemise kava kokku panna

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mõni puhkab suvel pikalt, mõni teine saab vabalt võtta vaid loetud päevad. Need, kes on juba ammu unistanud, et saavad suvel palju lugeda, võivad hiljem pettuda, kui muude tegevuste kõrvalt ei jõuagi oma eesmärke täita. Selleks tasub enne puhkusele jäämist enda vastu aus olla ja läbi mõelda, kui palju raamatuid oleks reaalne ette nähtud ajaga läbi lugeda.

Veebiavarustest võib leida mitmesuguseid lugemise väljakutseid, mis ärgitavad rohkem lugema teoseid, millega teatud žanritele kindlaks jäänud inimesed muidu kokku ei puutuks. Mis sobib teistele, ei pruugi aga sobida sulle. Book Riot jagab nippe, kuidas panna kokku oma suvelugemise kava, mis aitab lugemise eesmärgid paremini välja selgitada, et süda jääks rahule ka siis, kui lõpuks väga palju lugeda ei jõuagi.

  1. Vali välja üks või kaks raamatut, mida sa sel aastal kindlasti puhtalt mõnu pärast lugeda tahaksid. Võib-olla on su lemmikautor uue raamatu välja andnud või soovitas sõber midagi, mis sulle kindlasti meeldiks. See on see raamat, mis tahad esimesena kätte võtta.
  2. Vali välja kuni kaks teost, mis toetavad su isiklikku arengut. Selleks võivad olla näiteks kolast vabanemise õpikud, investeerimise käsiraamatud, söömisega seotud käsiraamatud või mediteerimise juhendid. Mis iganes vallas tunned, et vajad lisateadmisi.
  3. Vali välja kaks kuni kolm raamatut oma lemmikžanris. Mis iganes teosed teevad sind rõõmsaks. Sest suvi on aeg, kui sa peaks olema rõõmus.
  4. Vali üks kuni kaks raamatut, mis sa oled alati tahtnud uuesti läbi lugeda. Kindlasti on mõni teos sulle nii sügava jälje jätnud, et sa oled selle peale aeg-ajalt mõelnud. Nüüd oleks huvitav see uuesti läbi lugeda ja vaadata, mis mõtteid teos tagantjärele tekitab.
  5. Vali kuni kaks raamatut, mis toetavad su erialast karjääri. Suvel on hea võimalus uueks hooajaks valmistuda ja mõelda tulevikule. Mis iganes valdkonnas sa töötad või tahaksid töötada, suure tõenäosusega leidub selle kohta mõni raamat, mis aitaks sul teadmisi juurde hankida.

Selline isiklik suvelugemise kava ei sea liigseid piiranguid, kuid näitab sulle enam-vähem kätte, kui palju aega võiks teatud valikutele kuluda. Sõltuvalt sellest, kui kiiresti sa loed ja kui palju aega on, saad neid valikuid laiendada. Nii on kindel et septembriks on vähemalt mõni valitud teostest nimekirjast maha tõmmatud ja võid endaga rahul olla, et eesmärgid said täidetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles