Kuidas sotsiaalmeedia maailmast taas raamatute juurde naasta?

Copy
Foto: pexels.com

Kui oled ennast sotsiaalmeediasse naelutanud ja lugemine on täielikult ununenud, siis võib olla raske taas raamatute juurde naasta. Need näpunäited võivad aidata sul sinna naasta.

1. Loe seda, mille vastu sul huvi on

Kui sa pole mõnda aega raamatuid lugenud, siis võid hakata püstitama endale kõrgeid eesmärke. Ära tee seda! Selle asemel mõtle, kes on su lemmik autorid ja võta hoopis nende looming ette. Alusta parem tasa ja targu, ning siis võid hakata tasapisi eesmärke suurendama.

2. Leia taas tee raamatukokku

Sa ei pea hakkama endale raamatuid poodidest kokku ostma. Mine hoopis raamatukokku ja vali sealt välja enda lemmikud. Samuti saad ka seal inimeste käest nõu küsida, et milliseid raamatuid võikisd lugeda. 

3. Koosta nimekiri

Kui sa koostad nimekirja raamatutest, mida soovid lugeda, siis on need ka sul endal pidevalt silme ees ja nii ei unune sul lugemine ära. 

4. Proovi ka audioraamatuid

Kui sa ei soovi raamatut füüsilisel kujul käes hoida, siis proovi audioraamatut. Audioraamatut saad kuulata nii autos, rongis, tänaval jne. 

5. Pane nutiseadmed käest

Igapäeva toimetuste kõrvalt võib olla raske ette kujutada, et leiad aega iga päev lugemiseks. Siiski on see võimalik, kui väga tahad. Selle asemel, et haarata vabal hetkel kohe telefon, haara hoopis raamat. Kui sa ei suuda telefonist loobuda, siis proovi vähemalt e-raamatutki. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles