Raamat, mis lapsed nutitelefoni lummusest välja meelitab

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Rahvusraamatukogu kultuurinõunik Karl Martin Sinijärv soovitab lugeda Marius Marcinkevičiuse lõbusat raamatut «Supermemmed».

Marius Marcinkevičius, «Supermemmed».
Marius Marcinkevičius, «Supermemmed». Foto: Raamat

Sula lust, et lähimaade parimat kraami meile väheke ikka vahendatakse. Leedukate «Supermemmed» on kirivara, mis võiks ühe noorpõlve meelehääles kõlama jääda. Nii lõbus ja samas mõttekas sõnakunst. Osavalt tehtud. Lahe nii ette lugeda kui ettelugemist kuulata. Pluss veel pildistik. Pildistik on ikka väga ägeduslik. Mängib sõnastusega suurepäraliselt kaasa. On orgaaniline osa tervikust. Päris perfektne lasteraamat. Kel lapsi on, võib julgesti omaks osta ja koduriiulisse sujutada. Hea elamus garanteeritud nii suurele kui väiksele lugejale. Ma täiega mõtlen, et see lugu, ku ta järjed saab, võiks lõigata päris mitu preemiat. No on väärt.

Nägin seda raamatut mõne kuu eest miski pidustuse käigus laual vedelemas. Sirvisin, jätsin meelde, et mingine lustilik leeduvärk, tasub üle vaadata, tundub mitut pidi põnev. Ja unustasin. Nüüd leidsin üles, lugesin ja olen vaimustuses! Küsisin leedukatest sõprade käest üle ja sain teada, et järg on olemas-tulemas. Paluks eesti keelde ka! Nii tore kraam, patt oleks ilma jääda.

Ega seda head lastekirjandust üleilma üleliia palju toodeta. Aga mis tegusasti tehakse, peaks meie lastele käepärast olema! Meiekeelseid on maakeral vähe, ent seda enam peaks tegema kõik, et tark jutt iga eestikeelse inimese silma, kõrva, meelde ja ajju jõuaks. Head raamatud on seetarvis parim variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles