NÄDALA RAAMAT Kas Enzo Ferrari oli hea tippjuht või halastamatu despoot, kes võis oma töötajad ja piloodid hulluks ajada?

Raamatuportaal
Copy
Film «Ferrari». Enzo Ferrari rollis Adam Driver.
Film «Ferrari». Enzo Ferrari rollis Adam Driver. Foto: Filmikaader

Kuku raadio selle nädala raamat on Brock Yatesi «Enzo Ferrari. Mees ja masin». Raamatut tutvustab Timo Tarve. Brock Yates loob oma raamatus tõetruu portree mehest, kes vaatamata suurtele vastuoludele oli paljude iidol.

Brock Yates, «Enzo Ferrari. Mees ja masin».
Brock Yates, «Enzo Ferrari. Mees ja masin». Foto: Raamat

Ferrari on kiiruse, kvaliteedi ja luksuse võrdkuju. Siiski ei ole palju teada mehe kohta, tänu kellele sai alguse autode ja võidusõidu impeeriumit peaaegu 70 aastat valitsenud maailma­kuulus kaubamärk. Põhjaliku uurimistöö teinud ajakirjanik Brock Yates visandab raamatus tõetruu portree mehest, kes vaatamata vastuolulisusele oli paljude iidol.

Kes oli Enzo Ferrari? Kas ta oli heatahtlik juht, kellena kujutas teda tolleaegne jumaldav aja­kirjandus? Või halastamatu despoot, kes võis viia oma töötajad ja piloodid hulluse äärele?

Loe raamatust katkendit: Enzo Ferrari — mõnikord julm ja manipuleeriv, kuid samal ajal sügavalt inimlik

Enzo Ferrarit puudutavatest vähestest isiklikest doku­mentidest ja teda tundnud inimeste paljudest intervjuudest rullub lahti lugu mitmetahulisest isiksusest, kes jagas end avaliku ja eraelu vahel, oli visa, karm, mõnikord julm ja manipuleeriv, kuid samal ajal sügavalt inimlik. Selle uurimistöö tulemusel on sündinud ulatuslik ja süvitsi­minev elulugu, mis räägib lisaks meie aja ühe suurima müüdi eduloole ka selle tagamaadest ja vastuolulisusest.

Kuula saadet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles